20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У лісах Житомирської області встановили понад 50 камер, щоб оперативно реагувати на пожежі

  • 26 лютого, 2021 14:38
У Житомирській області впроваджують відеонагляд за лісовими масивами. Нині в лісах області вже встановили понад 5 десятків камер відеоспостереження. 

Всі ліси області будуть під потрійним наглядом, інформує "Суспільне".
 

"В кожному лісництві черговий через монітор бачитиме всю територію лісництва, і на центральному пульті лісгоспу ще один оператор моніторитиме всі ліси лісгоспу. Якщо якесь загоряння пропустить один – то обов'язково побачить інший. Оператор на рівні управління – бачитиме усі ліси області", – розповіла спеціалістка зі зв'язків з громадськістю Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Горай.


Завдяки спеціальному обладнанню, відеоспостереження за лісами можна буде вести в будь-якому місці, чи з мобільного телефону, чи з іншого пристрою, який може підключитися до мережі Інтернет.
 

"Інформація про появу загорянь, координати пожежі та найкоротший маршрут руху пожежної техніки, сил і засобів передаватиметься в черговий диспетчерський пункт та на мобільні телефони інженерно-технічним працівникам підприємств і управління. Таке нововведення – це перехід на якісно новий рівень організації протипожежних заходів в держлісгоспах області", – зазначив начальник управління Віктор Сахнюк.


До початку пожежонебезпечного періоду лісівники провели обслуговування та ремонти усієї протипожежної техніки. Крім того, увесь лісовозний транспорт, котрий з різних причин не використовується за призначенням, спеціалісти підприємств переобладнали під автомобілі для підвезення води на пожежі.

Таким чином, аби протистояти вогню, лісівники області мають 70 пожежних автомобілів, 111 пожежних модулів, 159 тракторів з ґрунтообробним обладнанням, півтори тисячі ранцевих оприскувачів і 229 мотопомп.
Поділитись

Новини по темі: