20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В ОДА пояснили, чому Житомирський психоневрологічний диспансер переносять за межі міста

В ОДА пояснили, чому Житомирський психоневрологічний диспансер переносять за межі міста

  • 22 лютого, 2021 13:38
Житомирський психоневрологічний диспансер переносять на територію психіатричної лікарні поблизу Зарічан через низку причин. Основною є необхідність забезпечення пацієнтів комплексним лікуванням. 

Про це 22 лютого повідомив на брифінгу в облдержадміністрації головний лікар обласного медичного спеціалізованого центру Максим Кутишенко. За його словами, в лікарні є багато фахівців, додаткове обладнання, лабораторія – все це неможливо утримувати на вулиці Домбровського.
 

"Там ведеться і дитячий, і дорослий прийом. На сьогодні у планах – створення дитячого центру надання амбулаторної та стаціонарної допомоги, адже ті приміщення і той нинішній кадровий потенціал диспансеру є нижчими, ніж у стаціонарному відділенні. Це стосується не стільки медикаментозної терапії, скільки реабілітації та надання послуг у тому відділенні, де вже зроблені сучасні ремонти. На сьогодні це дитяче відділення вважається одним із найкращих в Україні", – зазначив Кутишенко.


Іншою причиною є те, що Національна служба здоров'я задекларувала таку позицію, як виїзна амбулаторна допомога. Цей пакет – новий і впроваджуватиметься з липня.
 

"Утримання автотранспорту, водія, психолога, лікаря краще здійснювати на території закладу, де є гаражі, приміщення, звідки може стартувати така бригада", – додав головний лікар обласного медичного спеціалізованого центру.


Ще однією причиною є те, що нинішнє приміщення на вулиці Домбровського не відповідає вимогам інклюзивності, доступності для людей з інвалідністю.

Нагадаємо, 18 лютого у Житомирі під стінами психоневрологічного диспансеру пройшла акція протесту. Пацієнтів та їх родичів обурило перенесення психоневрологічного диспансеру за межі міста.
Поділитись

Новини по темі: