29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомирський психоневрологічний диспансер переносять в Зарічани: пацієнти та їх родичі проти

Житомирський психоневрологічний диспансер переносять в Зарічани: пацієнти та їх родичі проти

  • 19 лютого, 2021 8:57
18 лютого у Житомирі під стінами психоневрологічного диспансеру пройшла акція протесту. Пацієнтів та їх родичів обурило перенесення психоневрологічного диспансеру за межі міста.

За інформацією "Суспільного", заклад планують перенести на територію Житомирської обласної психіатричної лікарні №1 в селі Зарічани.
 

"Моїй дитині вже 36 років. Більше 30 років ми ходимо у цей диспансер, тут нам виписують ліки. Зараз дочка вже не може ходити, вона у мене пересувається на візку. Я її зараз навіть на вулицю не можу вивезти. І що мені зараз їхати аж у психлікарню, щоб виписати лікування?" – розповіла учасниця протесту Наталія Гомонюк.


Деякі пацієнти бояться переїзду в інший лікувальний заклад.
 

"Мій брат знає це місце, коли мама його сюди возить, та знає як йому сюди добиратися. І тому він не тривожиться. Для нього тут спокійна, немов домашня обстановка. У нашому випадку затягнути його в лікарню у Зарічани, коли він навіть ходити толком не може, дуже складно", – зазначила сестра пацієнта диспансеру Лілія Вербовська.


Фото: Суспільне

Керівник управління майном Житомирської обласної ради пояснив, що психіатричний диспансер буде приєднаний до лікарні в Зарічанах, у зв'язку з медичною реформою.
 

"Потребу об'єднати спричинила медична реформа. Фінансування закладів здійснює НСЗУ. Буде елементарна оптимізація витрат. Обслуговує диспансер жителів всієї області, а не лише міста. Я думаю, що людям навіть краще буде проїхатися в Зарічани, ніж шукати у Житомирі, де цей диспансер", – повідомив Володимир Казьмірик.


Учасники акції протесту від імені пацієнтів та їх родичів зібрали підписи проти перенесення психіатричного диспансеру з вулиці Домбровського на територію обласної психіатричної лікарні.
 
Поділитись

Новини по темі: