20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Менше цукру, солі та смаженого: в їдальнях житомирських шкіл запровадили нове меню

Менше цукру, солі та смаженого: в їдальнях житомирських шкіл запровадили нове меню

  • 3 лютого, 2021 8:58
В житомирських школах змінили раціон харчування – вступив у дію новий санітарний регламент, який розробляли з урахуванням сучасних тенденцій щодо здорового харчування.

Ковбасні вироби замінили на гуляш із курки та фрикадельки, обмежили у стравах вміст цукру, солі та жирів. А у буфетах не продають газовані напої та снеки, передає "Суспільне".

Заступниця директора міського департаменту освіти Світлана Ковтуненко розповіла, що перед тим, як запровадити зміни у харчуванні дітей, радилися з їхніми батьками. Для цього провели анкетування, запитавши, які страви їхні діти полюбляють найбільше.

В новому раціоні споживання солі обмежили до чотирьох грамів на добу, в процесі приготування їжі дозволили додавати не більше п'яти грамів цукру на сто грамів готової страви. Також має бути не більше двох смажених страв на тиждень.
 

Працівниця їдальні житомирської школи №­7 Наталія Грищук розповіла, що діти новим меню задоволені, адже воно стало більше схожим на домашнє.

"Відмінили сосиски, сардельки, ковбасу. Замість них у перший тиждень – фрикадельки курячі, а в другий – гуляш курячий. Діти задоволені цими змінами", – каже Наталія Грищук і додає, що деякі страви вони також готують за рецептами кулінарного експерта Євгена Клопотенка, команда якого упродовж трьох років займалася розробкою меню шкільного харчування.

Нагадаємо, у березні 2019 року Євген Клопотенко презентував у Житомирі збірник рецептів для харчування дітей шкільного віку.
Поділитись

Новини по темі: