Журнал Житомир інфо
Сьогодні: Субота, 23 Березня 2019    10:57:46
Журнал » Новини Житомира » Суспільство » 2019 » Березень » 15 » 12:27:28

Замість котлет - пастуший пиріг. Євген Клопотенко розробив для житомирських школярів нове меню. ФОТО

15 Березня 2019, 12:27:28 691 Коментарі 0 Читать на русском языке
Замість котлет - пастуший пиріг. Євген Клопотенко розробив для житомирських школярів нове меню. ФОТО
14 березня у Житомирі переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко разом з командою проекту «Нове шкільне харчування» презентував «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах». 

Завдяки цьому проекту вже незабаром меню житомирських шкіл може поповнитися незвичними, але корисними стравами, запевняють у міській раді.
 

«Дійсно, зараз шкільні їдальні працюють за досить застарілими збірниками рецептур, яким уже багато років, в них введені типові страви. Вони, звичайно, певним попитом користуються у дітей, але все ж таки, погодьтеся, якщо ми вирощуємо креативну, сучасну, інноваційну молодь, то хотілося б, щоб і культура харчування була новою, сучасною і креативною. Тому Євген Клопотенко провів перший регіональний семінар саме в місті Житомирі. Він презентував свій збірник рецептур, який складається зі 110 страв різних країн. Тому це може бути одночасно й історії харчування в цих країнах. Тобто це ще й світогляд дітей розвиває», – говорить заступниця міського голови Вікторія Краснопір.


Кухарі Євгена Клопотенка у їдальні житомирської гімназії №3 приготували страви, які змогли продегустувати усі присутні. Поленту, пастуший пиріг та чай масалу куштували не лише учні, але й батьки, працівники шкіл, представники департаменту освіти, експерти з питань харчування та дієтологи.

За словами Вікторії Краснопір, у Житомирі виберуть декілька пілотних шкіл, де будуть відпрацьовуватинові рецепти і пропонувати страви дітям. На цьому етапі вартість харчування не зміниться.

«Євген запевнив нас, що виходячи з його рецептур ми вкладаємося і в енергетичну цінність і в вартість. Протягом місяця ми будемо готові презентувати хоча б декілька страв», – підсумовує чиновниця.











Коментарів: 0
avatar

Інші новини:


Новини Житомира: