29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Ремонт мосту на Житомирщині: підрядник заявив про проблеми з фінансуванням

  • 15 січня, 2021 15:23
У Житомирській облраді відбулась нарада щодо ситуації навколо капітального ремонту мосту через річку Случ у селі Чижівка Новоград-Волинського району. Про це «ЖЖ» повідомили в пресслужбі Житомирської обласної ради.

«Участь у нараді взяли голова облради Володимир Федоренко, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області (замовник проєкту) Геннадій Гидулян, керівник компанії «МАСТ-БУД СП. 30.0» (підрядник) Петро Сімашко, голова Чижівської громади Аркадій Ратюшнюк, а також директор Городницького державного лісгоспу Віктор Мельник, депутат обласної ради Олександр Чорноморець та начальник управління юридичної та кадрової роботи обласної ради Анатолій Репіков», - зазначили в облраді.



Представники компанії «МАСТ-БУД СП. 30.0», яка виграла тендер на проведення капітального ремонту, розповіли про скорочення фінансування з 22 млн до 17 млн гривень.
 

«Будівельні роботи на об’єкті були припинені 20 грудня, до цього часу були змонтовані балки, виконано комплекс робіт по посиленню опор. Роботи йшли за графіком. Завершити ремонт мосту маємо у другій декаді травня, всі матеріали вже закуплені», - зазначив Петро Сімашко.


Підрядник зауважив, що відновити роботи компанія готова з 1 лютого за умови, що відновиться фінансування.

Представники Служби автомобільних доріг у Житомирській області зазначили, що постанова Кабміну про дофінансування ремонту мосту має бути підписана в перших числах лютого. У цьому Службу запевнили в Укравтодорі. У такому випадку підрядник обіцяє, що об’єкт буде зданий до 20 травня. Благоустрій територій компанія зможе виконувати після відновлення руху.



Голова обласної ради Володимир Федоренко зауважив, що особисто зустрінеться з головою Укравтодору та з’ясує ситуацію з фінансуванням.

«Міст буде стояти в травні. Я повністю беру це питання на контроль і публічно даю гарантії, що роботи завершаться вчасно», - зазначив він.

Нагадаємо, штучна споруда, довжиною понад 100 метрів, знаходиться на шляху Р-49 Васьковичі – Шепетівка. Її капітально не ремонтували від моменту побудови – 1953 року.

Поділитись

Новини по темі: