19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У селі на Житомирщині відкрили нову амбулаторію: на будівництво витратили 9 мільйонів. ФОТО

  • 4 грудня, 2020 14:31
У селі Водотиї Брусилівської територіальної громади відкрили нову амбулаторію сімейної медицини. Нова амбулаторія здатна обслуговувати понад 2,6 тисяч жителів села та прилеглих населених пунктів ОТГ.

Про це повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко на своїй сторінці в соцмережі.
 

"Усі будівельні роботи по об’єкту завершені, включаючи внутрішнє та зовнішнє опорядження, облаштування інженерних мереж та благоустрій території. Амбулаторію оснащено зручними меблями та медичним обладнанням нового покоління", – зазначив Бунечко.


Медичний заклад містить в собі 2 кабінети лікаря, кабінет щеплень, процедурну, перев’язочну, оглядову, кімнати для персоналу, зони очікування, кімнату здоров’я, дитячий куточок та ряд інших приміщень. Окрім того, облаштовано рекреаційну зону та парко-місця для відвідувачів. 

За державні кошти для медичних працівників придбано службовий автомобіль Renault Duster, забезпечений комплектом телемедичного обладнання.

Загальна кошторисна вартість амбулаторії складає 9 мільйонів гривень, з них 10% – співфінансування з місцевого бюджету. В 2020 році аналогічні мезаклади було відкрито в Дубрівці, Підлубах, Білилівці, Квітневому та Високому.













Поділитись

Новини по темі: