28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Крошня отримала власну амбулаторію: медзаклад обслуговуватиме понад 20000 житомирян. ФОТО

Крошня отримала власну амбулаторію: медзаклад обслуговуватиме понад 20000 житомирян. ФОТО

  • 18 листопада, 2020 15:26
У Житомирі на вулиці Покровській, 159 відкрили нову амбулаторію сімейної медицини, що обслуговуватиме понад 20 тисяч жителів Крошні. Для створення амбулаторії використали частину приміщень стоматполіклініки №2.

Як стало відомо "Журналу Житомира", загальна сума коштів, витрачених на реконструкцію, становить 7,3 млн грн.
 

"Амбулаторія нового зразка – сучасна будівля із енергоефективними вікнами та дверима, утепленими  зовнішніми стінами, новими санітарно-технічними та електротехнічними мережами, вентиляцією та кондиціонуванням. Медзаклад облаштовано необхідними засобами доступності для маломобільних груп населення", – наголошують у міській раді.


Загальна площа лікувально-профілактичного закладу – 449 кв. м. Тут оснащено 9 кабінетів лікаря, ізолятор, кімнати персоналу, кабінети  щеплень та маніпуляційний, денного перебування хворих, які укомплектовано меблями та всім необхідним медичним обладнанням.

В амбулаторії діятиме широкий спектр послуг: буде можливість зробити ЕКГ, отримати щеплення, провести небулайзерну терапію, зробити швидкі тести на ВІЛ, вірусні гепатити, тропоніни (інфаркту міокарду), пульсоксиметрію, отоскопію, визначити рівень глюкози в крові та інше.   Тут створено умови для забору зразків біологічного матеріалу на дослідження.

Кількість працюючого в амбулаторії персоналу – 35 осіб, 16 з яких – сімейні лікарі.

Як повідомлялося, в Житомирі через великий наплив пацієнтів поліклініки та амбулаторії сімейних лікарів працюють без вихідних, 7 днів на тиждень.



























ФОТО: міська рада
Поділитись

Новини по темі: