29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Шмигаль обіцяє повний локдаун у разі провалу карантину вихідного дня

Шмигаль обіцяє повний локдаун у разі провалу карантину вихідного дня

  • 17 листопада, 2020 13:43
Карантин вихідного дня був введений для того, щоб зупинити зростання епідемії і зупинитися на рівні не більше 15 тисяч на добу. Якщо цього не станеться, і ми переступимо рубіж в 20 тисяч хворих на добу — в країні може бути введено повний локдаун не менше, ніж на три тижні. 

Про це заявив під час виступу у Верховній Раді прем'єр-міністр Денис Шмигаль, інформує видання "Сьогодні"

За його словами, якщо українці не будуть зменшувати кількість соціальних контактів, то згідно з даними аналітиків РНБО, кількості в 20 тисяч нових хворих на добу ми можемо досягти вже через три тижні. І якщо не вживати заходів, то вже через місяць в Україні можуть закінчитися койко-місця в лікарнях.
 

"Тоді шлях буде тільки один — це жорсткий карантин аж до повного локдауну. При цьому локдаун потрібно буде вводити не менше, ніж на три тижні — це те, що зараз зробили більшість країн Європи ... Рішення про повний локдаун не буде введено доти, поки у нас є альтернатива. Необхідно досягти хоча б плато або зупинки росту епідемії", — сказав Шмигаль.


Прем'єр підкреслив, що завдання карантину вихідного дня зробити так, щоб ми вийшли на плато за кількістю хворих – не більше 12-15 тисяч випадків на день. Перші результати мають бути через два тижні за умови дотримання всіх карантинних правил.

"Якщо цього не станеться, то почнемо готуватися до жорсткіших карантинних обмежень, ми будемо змушені це робити", — додав глава уряду.

Нагадаємо, в Україні скасували адаптивний карантин, а замість нього ввели загальнонаціональний. Тепер в будні і на вихідні діятимуть різні карантинні обмеження.
Поділитись

Новини по темі: