19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Бердичеві голова виборчої комісії переписувала протоколи у кафе – ОПОРА

  • 27 жовтня, 2020 9:04
У місті Бердичів зафіксували, як голова дільничої виборчої комісії №181254 переписувала протоколи у кафе, яке знаходиться поруч з приміщенням ТВК. 

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.
 

“Членів ДВК у ТВК відправили на уточнення протоколу про підрахунок голосів. Вони замість того, щоб поїхати на дільницю, пішли у кафе, яке поруч з ТВК і там переписували протоколи. Ми це зафіксували на фото та відео і викликали поліцію. Поки приїхали правоохоронці, то цих жінок в кафе вже не було. Ми дали свідчення поліції. Потім ці члени ДВК знову прийшли здавати виборчу документацію на ТВК і поліція затримала цю жінку”, – розповів спостерігач ОПОРИ.

 

Відповідно до ч. 1 ст. 158-3 Кримінального кодексу України підписання головою, заступником голови, секретарем, іншим членом виборчої комісії, протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці не на засіданні виборчої комісії карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Як повідомляв "Журнал Житомира", у Житомирській області поліція розпочала 29 кримінальних проваджень через порушення, пов’язані з виборчим процесом.
Поділитись

Новини по темі: