20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі висадять 27 дубів: кожне дерево символізуватиме одного із загиблих воїнів

У Житомирі висадять 27 дубів: кожне дерево символізуватиме одного із загиблих воїнів

  • 28 вересня, 2020 18:17
Дубова алея слави Героїв, що знаходиться на Смолянському військовому кладовищі, збільшиться ще 27 дерев. Кожне дерево символізуватиме одного із загиблих воїнів.

Як повідомили «Журналу Житомира» у міськраді, на придбання саджанців дубів висотою 4-5 метрів з місцевого бюджету спрямують 270,6 тис. грн.

За ці кошти планують придбати 30 дерев (з урахуванням замінного фонду – на випадок засихання дерев).
 

«Алея Слави Героїв на Смолянському військовому кладовищі стала символом пам’яті про наших Героїв. За два роки кількість загиблих та померлих внаслідок поранень в АТО/ООС, на превеликий жаль, поповнилася ще 27 Героями. На сьогодні у Житомирські міській об’єднаній територіальній громаді проживає 82 родини, які втратили під час російсько-української війни найріднішу людину - сина, чоловіка, батька, онука. Члени родин запропонували продовжити ініціативу, розпочату в 2018 році. Напередодні Дня захисника України ми пропонуємо провести соціальну акцію, під час якої висадити ще 27 дерев з іменними табличками Героїв, які віддали життя за незалежність рідної землі», – повідомила директор Житомирського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді міської ради Ольга Юрченко.


Нагадаємо, у 2018 році на Смолянському військовому кладовищі, за ініціативи матерів загиблих учасників АТО та їх побратимів, було започатковано Алею слави Героїв. Тоді висадили 53 іменних дерева.
Поділитись

Новини по темі: