28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Данці дали Житомиру кошти на обладнання, яке допоможе наповнити водосховище. ВІДЕО

Данці дали Житомиру кошти на обладнання, яке допоможе наповнити водосховище. ВІДЕО

  • 14 вересня, 2020 12:51
Данський фонд виділив житомирському водоканалу кошти для придбання і монтажу нового насосного обладнання, за допомогою якого підприємство зможе перекрити дефіцит води у водосховищі.

Про це 14 вересня повідомило комунальне підприємство "Житомирводоканал".
 

"Цьогоріч наше місто вже зіштовхнулося з серйозною проблемою маловоддя. Через те, що минулого року була малодощова осінь, безсніжна зима та через відсутність весняних паводків, рівень води наших водосховищ критично знизився. Єдиним джерелом водопостачання нашого міста є водосховище Відсічне. Іншого альтернативного джерела водопостачання наше місто не має, так як підземні води збагачені родоном, марганцем та залізом.

Наразі ми перекачуємо воду в зворотній бік: з нижнього б’єфа у водосховище, щоб його поповнити. Однак потужностей насосного обладнання нам не вистачає. Тому постало питання закупівлі нового, більш потужного, насосного агрегата. Наші інженери підібрали нові характеристики, за якими ми маємо закупити нові насоси. Кошти, виділені данським фондом Пола Ду Йенсена, допоможуть нам в придбанні цього насосу, його монтажу та вводу в експлуатацію", – розповіла інженер КП Тамара Ступакова.


Термін реалізації проєкту залежить від постачання обладнання, яке буде виготовлятись безпосередньо під замовлення. Орієнтовно, реалізація цього проєкту займе 14 тижнів.

Як повідомляв "Журнал Житомира", цієї весни рівень води у житомирських водосховищах впав до критично низького рівня. Працівники водоканалу намагалися підтримати рівень води у водосховищі штучним методом, перекачуючи воду у зворотній бік.
 
Поділитись

Новини по темі: