23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомирським породіллям більше не видають «Пакунок малюка»: натомість пропонують 5000 грн

Житомирським породіллям більше не видають «Пакунок малюка»: натомість пропонують 5000 грн

  • 1 вересня, 2020 12:56
З 1 вересня у Житомирі породіллі замість "Пакунка малюка" отримуватимуть грошову компенсацію у розмірі 5000 гривень. Вартість одного "Пакунка малюка" була 3800 гривень.

Звернутися по компенсацію можна буде впродовж 12 місяців від дня народження дитини, інформує "Суспільне Житомир".
 

"З 1 вересня стартує новий механізм монетизації допомоги "Пакунок малюка". Жінці, яка виписується з пологового будинку, дають довідку про те, що вона не отримала там матеріальну допомогу у вигляді "Пакунка малюка". Далі родина звертається до Приватбанку для відкриття поточного рахунку зі спеціальним режимом доступу. Ще треба копію свідоцтва про народження дитини. І ми призначаємо допомогу. Наразі сума монетизованої компенсації буде становити 5 тисяч гривень. Для того, щоб отримати зазначену компенсацію, потрібно звернутися з усім вищезазначеним пакетом документів до соціальних служб протягом 12 місяців з дня народження дитини. І використати гроші також впродовж 12 місяців", – розповіла очільниця відділу соціальних допомог обласного департаменту праці, соціальної та сімейної політики Людмила Василевська.


Ксенія Зубрицька, яка 31 серпня виписалася з новонародженою дитиною з обласного перинатального центру, каже, що про "Пакунок малюка" лише чула, але не вбачає проблеми у тому, що його перестали видавати, адже до цього сім'ї справлялися і без такої допомоги.

Бабуся п’ятьох онуків Аліса Петрова з Житомира має іншу думку.

"Так, я з цим зіткнулася. У мене перед цим донька менша народила, і їй видали цей "Пакунок малюка". Це була корисна допомога. І там було усе необхідне, і це зручно: тобі усе видали і немає потреби бігати по магазинах з торбами. А тепер, поки вони дадуть ці гроші, поки ти поїдеш закуповувати – це незручно. Мені особисто це не подобається", – зазначила житомирянка.

Поділитись

Новини по темі: