19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На підготовку шкіл Житомира до нового навчального року виділили 4,6 млн грн

  • 7 серпня, 2020 14:10
Виконавчий комітет Житомирської міської ради перерозподілив видатки бюджету у розмірі 4,67 млн грн. Ці кошти спрямують на забезпечення закладів загальної середньої освіти засобами, необхідними для створення безпечного освітнього середовища. 

Як стало відомо «Журналу Житомира», у навчальні заклади придбають засоби індивідуального захисту (маски, одноразові рукавички, захисні щитки для працівників харчоблоку та медичних працівників), засоби для збору використаних засобів індивідуального захисту (контейнери з кришкою, поліетиленові пакети) диспансери для паперових рушників, безконтактні термометри, дезінфікуючі засоби для поверхонь, рідину для обробки поверхонь, кріплення для антисептиків, гелі для обробки рук тощо.



Наразі профільним виконавчим органом розробляється Регламент, що визначатиме порядок організації роботи закладів загальної середньої освіти Житомирської міської ОТГ в умовах адаптивного карантину. Найближчим часом такий документ планується затвердити на засіданні виконавчого комітету. 

Окрім того, представниками департаменту освіти спільно з директорами освітніх закладів розробляються графіки харчування та допуску здобувачів освіти до закладу, складаються графіки проведення провітрювання та прибирання приміщень, розробляється алгоритм дій, проводиться роз’яснювальна робота та інструктажі, навчання працівників, розробляються пам’ятки про необхідність дотримання респіраторної гігієни та інше.


 

«Вчитель обов’язково повинен бути в масці, учням буде дозволено знімати маски на уроках за умови дотримання відповідної дистанції під час навчального процесу», - зазначалося на виконкомі. 


Для вчителів запропонують подвійні маски з натуральної тканини. 13,5 тис. таких масок різного розміру пошиють студенти професійно-технічних закладів під керівництвом майстрів.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилися тимчасові рекомендації щодо організації освітнього процесу в навчальних закладах під час карантину.

Поділитись

Новини по темі: