17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У центрі Житомира знесуть аварійний будинок, побудований в 19 столітті. ФОТО

У центрі Житомира знесуть аварійний будинок, побудований в 19 столітті. ФОТО

  • 6 серпня, 2020 9:36
У середмісті Житомира по вулиці Івана Кочерги незабаром знесуть стару двоповерхову будівлю. Це – приміщення колишньої міської вечірньої школи, яка руйнується і створює загрозу для містян.

На відкритих торгах вже визначили підприємця, який за 690 тис. грн знесе будинок, інформує "Суспільне Житомир".
 

"Демонтуватимуть будівлю 2 тижні. Це – земля департаменту освіти. Що на ній буде згодом, вирішуватимуть фахівці департаменту. Але це можуть бути лише заклади освіти", - сказав Олександр Діхтяр, заступник керівника управління капітального будівництва міської ради.




Місцевий краєзнавець Георгій Мокрицький розповів, що цю споруду у Житомирі побудували наприкінці 19-го століття брати Андрій та Іван Аршинєвські. І це пам’ятка архітектури.
 

"Цей будинок – останній із тих, які побудували у місті із так званої цегляної архітектури, або цегли-сирець. Це такий дуже ненадійний матеріал. У радянські часи там була школа, а після війни – чоловіча школа. Цю школу закінчив вчений Леонід Грищук. Згодом там утворили вечірню школу. Загалом, думаю, пам’ятки архітектури не варто зносити. Але ця руйнується. І якщо цей будинок не знести, то він сам впаде", - сказав Мокрицький.


Тендер на демонтаж приміщення колишньої школи виграв підприємець із Житомира. За 10 днів, по завершенні періоду оскарження з підписання угоди, підрядник приступить до роботи. 

ФОТО: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: