26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Реконструкція Нового бульвару: у середмісті Житомира планують зрізати понад 50 дерев

Реконструкція Нового бульвару: у середмісті Житомира планують зрізати понад 50 дерев

  • 28 липня, 2020 12:26
У середмісті Житомира готуються до капітального ремонту Нового бульвару. Під час реконструкції пішохідної зони планують зрізати декілька десятків старих дерев.

Це питання обговорювали сьогодні під час засідання виконкому. Мова йде про зрізання 55 дерев, передає Житомир інфо.
 

«Ми комісією пройшли увесь бульвар і по акту в нас 55 дерев, які мають незадовільний стан: сухостійні, втратили декоративність, досягли вікової межі. Під час обстеження наголошено проєктантам про збереження червонокнижних дерев. Таких там 9, вони мають бути огороджені, з табличками», - зазначила головний спеціаліст відділу екології КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Тетяна Венгловська.


Окремим питанням на виконкомі вирішувалась доля старої тополі біля кафе за кінотеатром «Жовтень».
 

ФОТО: Житомир інфо
 

«Річ у тім, що декілька років тому краєзнавцем Георгієм Мокрицьким вона була рекомендована до заповідання, як найстаріша тополя в Житомирській області. Але вона має незадовільний стан. 2 липня впала велика гілка і добре, що не завдала великої шкоди, лише пошкодила майно закладу «Файна Кнайпа». Крім того, тополя досить велика в діаметрі і своїм розгалуженим корінням підриває плитку навколо. Не факт, що вона не буде цього робити, коли зробиться реконструкція бульвару. З нами на комісії був присутній представник екологічної інспекції, за його словами, таке дерево як тополя заповідати взагалі не варто, бо тополя має м’яку, крихку деревину, вікове обмеження – максимум 80 років. Тому це питання має вирішити виконком», - зазначила Тетяна Венгловська.


За її словами в інспекції з благоустрою є звернення від КП «Зеленбуду» з проханням видалити цю тополю, оскільки вона є дійсно небезпечною: це центр міста, де постійно є велике скупчення людей, поряд розваги для дітей. Відтак, виконком прийняв рішення про видалення даної тополі.

Замість видалених зелених насаджень на Новому бульварі планується висадити близько 20 дерев та 500 кущів.



«Висаджуватимемо дерева не нижче 1,7 м, це вік дерев близько 5-6 років, деякі дерева будуть вище 3-4 метрів – тобто це дорослі насадження», - розповіла представниця фірми, яка проєктувала капітальний ремонт Нового бульвару.

Нагадаємо, реконструкція Нового бульвару перемогла в голосуванні за кращий загальноміський громадський проєкт.
Поділитись

Новини по темі: