29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Для жителів та гостей Житомирщини створили романтичний туристичний маршрут

  • 21 липня, 2020 10:17
Мандрівникам пропонують триденний туристичний маршрут Житомирщиною під назвою «Троянди та виноград», який розрахований як для жителів області, так і гостей регіону.

Як повідомляє Житомирська облдержадміністрація, в межах маршруту можна дізнатися чимало цікавих романтичних історій.
 

«Запрошуємо до нового туристичного маршруту «Троянди та виноград». Маршрут розрахований на 3 дні. Основна ідея – література, романтика, кохання. Відомі історії кохання, що пов’язані із Житомирщиною та романтична архітектура», – йдеться в повідомленні.


Перший день подорожі розпочинається у Житомирі з ранкової прогулянки містом з екскурсією до літературного музею. Далі пропонується відвідування парку Гагаріна, під час якого екскурсовод розкаже про історію кохання барона де Шодуара. Після цього гості міста можуть поселитися в готель, а пізніше обрати екскурсію на Замкову гору, до краєзнавчого музею, до музею космонавтики, авторську екскурсію «Аристократичний Житомир» з відвідуванням будинку-музею Короленка або пройтися з гідом пішохідною вулицею Михайлівською.
 

ФОТО: Андрій Морозов

Другого дня туристам пропонують знайомство з містом Бердичів. Зазначається, що, подорожуючи з групою або власним автомобілем, можна заїхати до села Старий Солотвин та зробити селфі на романтичному острові кохання, на якому є відомий будиночок рибалки.

ФОТО: Ukraїner

Знайомство з Бердичевом розпочинається з екскурсії до так званого «Бердичівського трикутника»: кляштор Босих Кармелітів, Музей Джозефа Конрада, Музей історії міста. Після цього буде відвідування костелу святої Варвари, де вінчалися відомий французький письменник Оноре де Бальзак та Евеліна Ганська, в якому варто послухати романтичну історію їхнього кохання. Після поселення у готель туристи зможуть піти до Музею єврейства, пройтися центром міста та побачити пам’ятник костюмчику з Бердичева та арку бажань, а також відвідати магазин Бердичівської швейної фабрики «Braga».

ФОТО: Олег Петренко

Третій день турмашруту – це поїздка до села Верхівня Ружинського району та екскурсія до садиби-палацу польських аристократів Ганських, де разом із дружиною Евеліною Ганською жив письменник Оноре де Бальзак. Садиба складається з палацу у стилі ампір площею 2077 кв. м, двох одноповерхових флігелів, родинної церкви, винного погребу, господарських споруд та парку.

ФОТО: Вікіпедія
Поділитись

Новини по темі: