«Ми готові піти на все: зробити ПЛР-тести всім працівникам шкіл, аби діти пішли 1 вересня до шкіл і почувалися у безпеці… У комунальних закладах ми можемо робити тестування… Сьогодні у Житомирі відкривається лабораторія, яка буде робити ПЛР-тести…», – зазначив міський голова Сергій Сухомлин.
У зверненні викладено пропозиції щодо організації роботи навчальних закладів в умовах карантину.
Також відмічалося, що серед викликів та проблем, з якими зіштовхнулися учасники освітнього процесу під час дистанційного навчання, - наявність цифрової нерівності через відсутність доступу до мережі Інтернет та необхідної техніки, неоднакові можливості батьків учнів допомогти дітям у навчанні, відсутність методичних напрацювань та програмного забезпечення для дистанційного навчання, відсутність соціалізації, падіння в учнів мотивації до навчання, порушення режиму дня учнями та недостатня кількість рухової активності, відсутність щоденного належного спілкування з педагогами та врахування ними індивідуальної освітньої траєкторії кожного учня та інше.
У зверненні пропонується терміново розробити рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах загальної середньої освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.
З текстом звернення можна ознайомитися тут.
Тим часом, Міністерство охорони здоров’я працює над рекомендаціями, за якими в умовах карантину можуть працювати школи у новому навчальному році. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу 15 липня.
Що пропонується:
- перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюють температуру;
- дітям міряють температуру перед входом у заклад;
- працівники і діти, з температурою, вищою за 37,2 – не допускаються у заклад;
- батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками;
- заклади мають бути оснащені антисептиками;
- діти користуються ними виключно під наглядом вчителів.
Фінальний список рекомендацій буде розроблений у співпраці з Міністерством освіти і науки уже найближчими тижнями – щоб у школярів та власників закладів був час підготуватися.