19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Дистанційка - не вихід»: Житомирський міськвиконком закликає МОН почати навчання в школах з 1 вересня

«Дистанційка - не вихід»: Житомирський міськвиконком закликає МОН почати навчання в школах з 1 вересня

  • 15 липня, 2020 17:16
Виконавчий комітет Житомирської міськради звернувся до Міністерства освіти та науки України стосовно нового навчального року у школах. У мерії наголошують, що дистанційне навчання – не вихід, діти обов’язково мають навчатися у безпечному освітньому середовищі.

«Ми готові піти на все: зробити ПЛР-тести всім працівникам шкіл, аби діти пішли 1 вересня до шкіл і почувалися у безпеці… У комунальних закладах ми можемо робити тестування… Сьогодні у Житомирі відкривається лабораторія, яка буде робити ПЛР-тести…», – зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

У зверненні викладено пропозиції щодо організації роботи навчальних закладів в умовах карантину.



Також відмічалося, що серед викликів та проблем, з якими зіштовхнулися учасники освітнього процесу під час дистанційного навчання, - наявність цифрової  нерівності через відсутність доступу до мережі Інтернет та необхідної техніки, неоднакові можливості батьків учнів допомогти дітям у  навчанні, відсутність методичних напрацювань та програмного забезпечення для дистанційного навчання, відсутність соціалізації, падіння в учнів мотивації до навчання, порушення режиму дня учнями та недостатня кількість рухової активності, відсутність щоденного  належного спілкування з педагогами та врахування ними індивідуальної освітньої траєкторії кожного учня та інше.

У зверненні пропонується терміново розробити рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах загальної середньої освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.

З текстом звернення можна ознайомитися тут.

Тим часом, Міністерство охорони здоров’я працює над рекомендаціями, за якими в умовах карантину можуть працювати школи у новому навчальному році. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу 15 липня.

Що пропонується:
 
  • перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюють температуру;
  • дітям міряють температуру перед входом у заклад;
  • працівники і діти, з температурою, вищою за 37,2 – не допускаються у заклад;
  • батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками;
  • заклади мають бути оснащені антисептиками;
  • діти користуються ними виключно під наглядом вчителів.

Фінальний список рекомендацій буде розроблений у співпраці з Міністерством освіти і науки уже найближчими тижнями – щоб у школярів та власників закладів був час підготуватися.
Поділитись

Новини по темі: