23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Ощадбанк» не видає містянам «Карту житомирянина»: вимагають перевести зарплату чи пенсію до їхнього банку

«Ощадбанк» не видає містянам «Карту житомирянина»: вимагають перевести зарплату чи пенсію до їхнього банку

  • 10 липня, 2020 14:31
У Житомирі міська рада та «Ощадбанк» реалізують спільний проєкт «Карта житомирянина». Містянам пропонують оформити картку і економити на проїзді у громадському транспорті. Проте, нещодавно у соцмережах почали поширювати інформацію про те, що представники «Ощадбанку» відмовляються видавати «Карту житомирянина» тим, хто не є клієнтом їхнього банку.
 

«Сьогодні мамі не видали картку житомирянина, документи здали вже давно, на минулому тижні прийшло сповіщення від Ощадбанк що карта вже у відділенні. Аргументація - доки вона отримання пенсії не переведе з Привату в Ощадбанк», – пише Роман Кравчук.

«Прийшло повідомлення з “Ощадбанку”, що карта житомирянина уже у відділенні, пішов забирати. У відділенні банку сказали: дадуть тільки якщо буду отримувати через їх банк заробітну плату. Я отримую заробітну плату в іншому банку, і не хочу через їх банк отримувати. “Карту житомирянина” не дали, хоч вона вже готова лежить у відділенні», - пише у Facebook користувач Сергій Пташник.




Заступник начальника управління «Ощадбанк» в Житомирській області Микола Шульга у коментарі виданню «20 хвилин» підтвердив інформацію: банк дійсно пропонує житомирянам відкривати рахунки.
 

«На даний момент ми дійсно дуже активно пропонуємо клієнтам перевести до нас виплати, для того, щоб карта була активною. Просто роздавати безкоштовно проїзні квитки – це не є банківською задачею. І тому ми, звичайно, пропонуємо відкривати у нас рахунок. Дійсно, є багато нарікань з боку клієнтів, і питання це ми вивчаємо: чи повернутися нам до тієї практики, що була до 1 липня, чи лишити так, як зараз. Ми зараз ведемо переговори з містом з цього приводу. Картки тих, хто не погоджується оформити у нас рахунок, просто чекають у відділенні. Ми їх не будемо знищувати. Цей проєкт має завершитися позитивно, оскільки ми вже випустили близько 40 тис. карток», - пояснює Микола Шульга.


Проте у Житомирській міськраді наголосили, що такі методи не підтримують, оскільки «Карта житомирянина» – це соціальний проєкт. 
 

«Це політика “Ощадбанку”. Вони можуть мешканцям надавати додаткові опції до “Карти житомирянина”, бо це є транспортна карта і банківська. В даному випадку, вони можуть надавати будь-які пропозиції, але те, що вони не видають картки без користування їхніми послугами – це не в їхній компетенції. Міська рада проти примусового оформлення та невидачі карток у разі не відкриття рахунку в даному банку. Це є наш соціальний міський проєкт», - пояснює заступник міського голови Олександр Шевчук.


Як повідомляв «Журнал Житомира», з 1 серпня в Житомирі підвищиться вартість проїзду в громадському транспорті. При розрахунку готівкою вартість проїзду складе: в маршртуках/автобусах - 8 грн; в електротранспорті - 6 грн. При безготівковому розрахунку, зокрема «Картою житомирянина», можна суттєво заощадити.
Поділитись

Новини по темі: