26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Розкрадання держкоштів на Житомирському бронетанковому: керівництво заявляє про сприяння слідству

Розкрадання держкоштів на Житомирському бронетанковому: керівництво заявляє про сприяння слідству

  • 7 липня, 2020 8:32
2 липня Служба Безпеки України опублікувала інформацію про викриття контррозвідкою СБУ мільйонних зловживань колишніми посадовими особами Житомирського бронетанкового заводу під час виконання ДОЗ.

Зокрема, зазначалося про виявлення низки порушень технології проведення ремонту та тестування військових приладів, що поставило під загрозу життя військовослужбовців. 

Державне підприємство "ЖБТЗ" на офіційному сайті опублікувало заяву, в якій йдеться про повне сприяння досудовому розслідуванню зазначеного кримінального провадження. 
 

"Під час слідчих дій, що мали місце на підприємстві 2 липня, правоохоронцям надавалася вся інформація та документи щодо можливих зловживань попереднього керівництва заводу у 2018 році. Висновки щодо завданих збитків, порушення технології ремонту та тестування військових приладів, що могло поставити під загрозу життя військовослужбовців, будуть зроблені за результатами проведення належних експертних досліджень в межах чинного кримінального провадження.

Станом на сьогоднішній день керівництво ДП "ЖБТЗ" докладає максимум зусиль щодо попередження будь-яких проявів недобросовісної роботи або можливих зловживань під час виконання контрактів в рамках державного оборонного замовлення та буде жорстко реагувати у разі їх виявлення в рамках чинного законодавства", – запевняє керівництво підприємства.


Нагадаємо, досудове розслідування відкрито за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Поділитись

Новини по темі: