23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі не рекомендують купатися на пляжах Гідропарку

  • 26 червня, 2020 14:14
Обласний лабораторний центр не рекомендує купатися житомирянам в річці Тетерів в районі Гідропарку. У воді встановлено перевищення біологічного та хімічного споживання кисню.

"Це свідчить про наявність у воді неочищених або погано очищених каналізаційних стоків", – розповів "Суспільному" начальник відділу обласного лабораторного центру Юрій Лутай.

Начальник житомирського міського управління з надзвичайних ситуацій Микола Дідківський заперечує інформацію про те, що до річки Тетерів у районі Гідропарку скидають каналізаційні стоки.
 

"Перевищення біологічного та хімічного споживання кисню пов'язане з тим, що у річці був достатньо низький рівень води. Тетерів швидше прогрівся і розпочалися процеси, які негативно вплинули на якість води. Хочу офіційно повідомити, що на території дитячого і дорослого пляжів Гідропарку працювала комісія, яка була створена розпорядженням міського голови. І жодних каналізаційних витоків вона не виявила. Їх і не могло там бути, бо немає кому ці скиди робити", – зазначив Дідківський.


Наступний забір води для дослідження працівники лабораторного центру планують робити з 30 червня до 1 липня.
Поділитись

Новини по темі: