19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Вимагаємо змін на дорогах»: велосипедисти у Житомирі влаштували акцію протесту. ФОТО

«Вимагаємо змін на дорогах»: велосипедисти у Житомирі влаштували акцію протесту. ФОТО

  • 9 червня, 2020 15:20
Сьогодні, 9 червня, у Житомирі біля управління патрульної поліції пройшла анонсована акція протесту велосипедистів. Учасники акції принесли з собою плакати з написами: "Велосипедисти – повноцінні учасники дорожнього руху"; "Вимагаємо змін на дорогах"; "Поліція проти велосипедистів" та інші.

Житомиряни вимагали від поліції звернути увагу на безпеку велосипедистів і дозволити звузити смуги руху автомобілів, вивільнивши зайвий простір для створення велосмуг.
 

"Днями представники поліції вчергове продемонстрували своє зверхнє ствалення до велосипедистів на засіданні Міська комісія з безпеки дорожнього руху. Під час обговорення схем організації дорожнього руху поліцейський висловив недоцільність враховувати інтереси велосипедистів: "... та скільки їх тих велосипедистів". Попередньо представники поліції неодноразово заявляли, що вони не дозволять велосипедистам рухатись по проїзжій частині: " ... для цього є гідропарк і сквери". Велосипедисти вимагають внести зміни в існуючі схеми ОДР та звузити ліві смугу, вивільнивші зайвий простір в т.ч. під створення велосмуг", – повідомив Дмитро Ткачук, колишній заступник мера, який був присутній на акції протесту.


В останні роки у Житомирі були спроби створення велосипедних смуг на вулицях міста, зокрема на Великій БердичівськійПоліція рахує, що велосмуги нанесені з порушеннями і їх ширина має бути 1,5 м. Тож, станом на червень 2020 року у Житомирі є лише 200 метрів велосипедної смуги на вулиці Небесної Сотні, які відповідають всім нормам. Зазначимо, що сусідня Вінниця наразі має розгалужену велосипедну мережу довжиною понад 70 км.
 
Фото від Житомир інфо














































Поділитись

Новини по темі: