29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • У Житомирі 21-річний курсант 1001 раз зробив на перекладині підйом з переворотом. ВІДЕО

У Житомирі 21-річний курсант 1001 раз зробив на перекладині підйом з переворотом. ВІДЕО

  • 26 травня, 2020 16:08
21-річний курсант Житомирського військового інституту Дмитро Косатий встановив рекорд інституту, виконавши вправу "підйом з переворотом на перекладині" 1001 раз. 

Встановлення рекорду зайняло 3 години 24 хвилини, повідомляє "Суспільне Житомир".
 

"Зробив 1001 підйом з переворотом за 3 години 24 хвилини, не злізаючи з турніка. На 300 повороті відчув, що в мене почали відкриватися мозолі. Так, я зміг встановити рекорд, але не вважаю, що це якесь високе досягнення", – сказав Дмитро Косатий, курсант 2 курсу ЖВІ.


ФОТО: Суспільне

Тренер Дмитра – доцент кафедри фізичного виховання Житомирського військового інституту Василь Пронтенко каже, що рекорд можна вважати офіційним.
 

"Розумієте, він узявся за перекладину в одному положенні і навіть не рухався ні на міліметр вбік. Робив, робив і робив. Вже після 600-го, чи 800-го разу те місце, де він тримався, було все у крові. Але він все одно не здвигався, бо такі вимоги. І він їх витримав, тому цей рекорд можна вважати офіційним", – зазначив Василь Пронтенко.


ФОТО: Суспільне

Також курсант розповів, що своїм рекордом хотів прославити свій інститут і Україну, а також мотивувати і надихнути людей, довівши, що кожна людина спроможна досягти чогось більшого. До Дмитра рекорд інституту у вправі "підйом з переворотом на перекладині" складав 115 разів.

Тренер хлопця каже, що вони з підопічним працюватимуть і далі.

"Я особисто бачу в ньому потенціал на встановлення, як мінімум, рекорду України, який, якщо я не помиляюся, встановлений у 2007 році і складає 1150 разів", – сказав доцент кафедри фізвиховання.

Дмитро ж налаштований побити і рекорд світу, який зараз складає 1400 разів.
 
​​​​​​​
Поділитись

Новини по темі: