24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У мерії не знають, чи будуть працювати літні табори, а ось садочки вже готують до відкриття

У мерії не знають, чи будуть працювати літні табори, а ось садочки вже готують до відкриття

  • 20 травня, 2020 13:34
З міркувань безпеки цьогоріч в Житомирі вирішили не проводити пришкільні табори. Дитячий оздоровчий табір "Супутник" готується до роботи, чекаючи послаблень карантину та дозволів на відкриття.

Також у місті чекають дозволів і готуються до відкриття дитячих садків, інформує "Суспільне Житомир".
 

"Кабмін дає можливість поетапно поновлювати роботу, наприклад, того ж транспорту чи дошкільних навчальних закладів. Школи на сьогодні не відкриваються, буде тільки забезпечено проведення ЗНО. Оскільки школи не відкриваються, то Міністерство освіти рекомендувало не проводити в червні пришкільні табори. В липні і серпні ми цього зробити не можемо, бо педагогічні працівники йдуть у відпустки на 56 днів. Крім того, ми не знаємо, яким чином у нас складатиметься ситуація із захворюваністю в місті і, відповідно, як і чи повністю ми будемо виходити з карантину. Зрозуміло, що в нинішніх умовах збирати дітей в одному колективі було б неправильно. Ми прислухалися до рекомендацій і прийняли рішення не проводити в цьому році пришкільних таборів", – розповіла заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.


Щодо відкриття в Житомирі дитсадків Світлана Ковтуненко каже, що наразі в департаменті чекають відповідної постанови Кабміну та рішення виконкому. За попередньою інформацією, відкрити дитячі садочки мають 25 травня.
 

"Ми зі свого боку готуємося до відкриття. Сьогодні ми проводимо нараду з завідуючими дитсадків, де обговорюємо можливі формати роботи дитячих садочків і розглядаємо ті нагальні питання, які нам треба вирішити ще до офіційного дозволу на їх відкриття", – зазначила заступниця директора департаменту освіти.


Чи працюватиме цьогоріч позаміський заклад оздоровлення та відпочинку "Супутник" поки що невідомо. До відкриття у таборі готуються, але все залежатиме від того, чи дадуть на це дозвіл.

"Через карантин ми не можемо починати роботу, хоча наш "Супутник" готується до прийому дітей. 13 травня ми провели координаційну раду з питань оздоровлення і прийняли рішення відтермінувати старт оздоровлювального сезону в "Супутнику" до моменту отримання дозволу на це. Роботу з підготовки табору до відкриття ми провели, включаючи тендерні торги. Зараз ми ще чекаємо дозволу від пожежників та від Держпродспоживслужби, а вони нам нададуть дозвіл тільки тоді, коли буде якась постанова від Кабміну про те, що закінчується карантин і що в таборах можна розпочинати цю роботу. Але табір все одно готується. Ми не знаємо, буде він відкритий чи ні, але ми готові приймати дітей влітку. Табір провів велику підготовчу роботу – все необхідне було зроблено: косметичний ремонт, електрика, пожежна безпека, підготовлена кухня, закуплені нові матраци для дітей. Батьки вже телефонують і запитують, чи працюватиме "Супутник". Поки що пояснюємо їм, що все відтерміновується", - розповіла Людмила Сікайло, заступниця начальниці міського управління у справах сім'ї, молоді та спорту.
Поділитись

Новини по темі: