19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Ексдепутат Житомирської міськради організував нелегальний видобуток піску: збитки оцінюють в 200 мільйонів. ФОТО

Ексдепутат Житомирської міськради організував нелегальний видобуток піску: збитки оцінюють в 200 мільйонів. ФОТО

  • 29 квітня, 2020 17:25
Служба безпеки України викрила у Житомирській області незаконну розробку надр, яка завдала державі сотні мільйонів збитків. Спецслужба підозрює в організації незаконного бізнесу колишнього депутата Житомирської міської ради та директор місцевої приватної комерційної структури.

"Вони розпочали розробку надр і видобуток піщаної суміші на земельних ділянках, розташованих за межами Стрижівської сільської ради Коростишівського району. Протиправна діяльність проводилася під виглядом виконання робіт у межах договору будівельного підряду на створення водойми для рибогосподарських потреб", – інформує пресгрупа УСБ України в Житомирській області.

За інформацією СБУ, зловмисники самовільно зняли ґрунтовий покрив на п’яти земельних ділянках площею 9,3 гектара. Потім вони розпочали видобуток піску без жодних дозвільних документів за допомогою важкої екскаваторної техніки. 
 

"Незаконно видобуту піщану суміш фірма за готівку реалізовувала фізичним особам та комерційним структурам Житомира і Коростишівського району за ринковими цінами в обхід податкового законодавства", – додає Служба безпеки України.


Інженерно-екологічні експертизи засвідчили, що ділки встигли видобути 840 тисяч кубічних метрів піску і завдали збитки державі на 204 млн грн.

"Для забезпечення відшкодування завданих державі збитків вирішується питання щодо накладення арешту на майно, яке належить підозрюваному на правах власності. Триває досудове розслідування", – повідомляє СБУ.

Варто додати, з незаконним видобутком піску на Житомирщині раніше пов'язували ексдепутата міської ради Михайла Пухтаєвича. До речі, СБУ вручила Пухтаєвичу підозру в ухиленні від сплати 8,2 млн грн податків при розмитненні "євроблях".







Поділитись

Новини по темі: