20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Колишній депутат Житомирської міськради організував схему незаконного розмитнення «євроблях» - СБУ

Колишній депутат Житомирської міськради організував схему незаконного розмитнення «євроблях» - СБУ

  • 13 березня, 2020 12:44
У Житомирській області за матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру організатору та активним учасникам центру з мінімізації податкових платежів, який "спеціалізувався" на розмитненні "євроблях" за заниженою вартістю.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував схему колишній депутат Житомирської міськради – посадовець обласної військово-цивільної адміністрації одного зі східних регіонів України. Як стало відомо "Журналу Житомира" з власних джерел, мова йде про Михайла Пухтаєвича.
 

"Через корупційні зв'язки, у тому числі серед працівників митниці, він зареєстрував на підставних осіб декілька підконтрольних фірм. Реквізити цих компаній використовували під час імпорту автомобілів із Євросоюзу", – повідомляє СБУ.


За даними спецслужби, змовники підробляли дані щодо років випуску євроблях, унаслідок чого автомобілі "молодшали" та зменшувалися обов’язкові митні платежі.

Правоохоронці задокументували незаконне ввезення в Україну за цією схемою 49 вантажних транспортних засобів, через що бюджет недоотримав 8,2 мільйона гривень.

Наразі організатору центру та його спільникам – підприємцю і митному брокеру – повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків або зборів, якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Поділитись

Новини по темі: