29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Реконструкція житомирської набережної: прокуратура вимагає розірвати договір з підрядником

Реконструкція житомирської набережної: прокуратура вимагає розірвати договір з підрядником

  • 28 квітня, 2020 10:13
У Житомирі стався скандал навколо реконструкції набережної Тетерева. Прокуратура заявляє, що міська рада неправомірно уклало договір з підрядником на суму 16,9 млн грн.

"Установлено, що в грудні 2018 року Управлінням капітального будівництва Житомирської міськради укладено з приватним товариством "Фаворит" договір на капітальний ремонт благоустрою набережної річки Тетерів у Житомирі на суму 16,4 млн грн. Попри сплату коштів із міського бюджету у повному обсязі, підрядник роботи з капітального ремонту набережної не завершив", – повідомляє відомство.

В грудні 2019 року між сторонами укладено новий додатковий договір на виконання тих же робіт на суму понад 16,9 млн грн, підвищивши загальну вартість робіт до понад 32 млн грн.

Прокуратура наголошує, що при укладенні повторного договору не було проведено тендеру.
 

"Органом місцевого самоврядування при укладенні повторного договору тендеру не проведено, натомість безпідставно застосовано переговорну процедуру закупівель з попереднім підрядником, чим позбавлено інших суб’єктів господарювання можливості взяти участь у закупівлі", – додають у прокуратурі області.


Житомирська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави про визнання недійсними результатів публічних закупівель та договору підряду. Наразі позов прийнятий Господарським судом Житомирської області та розпочато його розгляд. 

Нагадаємо, на реконструкцію набережної уздовж річки Тетерів Європейський Союз виділив Житомиру 12 млн гривень. Підрядником є ДП "Фаворит ОПТ".
Поділитись

Новини по темі: