24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області на місці згорівшого лісу висадять нові дерева

  • 27 квітня, 2020 15:10
  • 1
У Житомирській області планують створити додаткові розсадники, аби наступного року висадити дерева на території лісгоспів, які постраждали від масштабних лісових пожеж.

Про це 27 квітня повідомила пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Управління доручило керівникам усіх лісгоспів в стислі терміни провести додаткове висівання лісового насіння основних лісоутворюючих порід. За необхідності в підприємствах створять нові тимчасові лісорозсадники, аби забезпечити вирощування садивного матеріалу в тих обсягах, які необхідні для заліснення площ згарищ», - зазначив начальник управління Віктор Сахнюк.

Лісівники запевнять, що на усіх площах, які потребуватимуть заліснення, обов'язково висадять ліс.

Станом на ранок 27 квітня на території Словечанського лісгоспу на Житомирщині триває гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучено 626 чоловік та 88 одиниця техніки.

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Evan Zastavniy
27 квітня, 2020 17:17:08

Нові ліси це добре <img src="/.s/sm/23/smile.gif" border="0" align="absmiddle" alt="smile" /> <img src="/.s/sm/23/smile.gif" border="0" align="absmiddle" alt="smile" /> <img src="/.s/sm/23/smile.gif" border="0" align="absmiddle" alt="smile" /> <img src="/.s/sm/23/smile.gif" border="0" align="absmiddle" alt="smile" />