29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На Соборному повертають стару розмітку. Мер пояснив, чому відмовилися від трансформації головного майдану Житомира

На Соборному повертають стару розмітку. Мер пояснив, чому відмовилися від трансформації головного майдану Житомира

  • 22 квітня, 2020 8:32
Ввечері 21 квітня у Житомирі перекрили рух транспорту на Соборному майдані та почали витирати тимчасову жовту розмітку – мале коло біля драмтеатру.

Протягом 22 квітня на центральному майдані Житомира мають нанести "грушоподібну" розмітку, яка діяла на Соборному до вересня 2019 року, але з деякими доопрацюваннями.



Як повідомляв "Журнал Житомира", весною 2019 року в Житомирі відбувся всеукраїнський містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції центральних майданів міста - Соборного та Перемоги. 

Переможцем стала проєктна пропозиція ЛКП "Інститут просторового розвитку". Проєктом пропонувалося зменшити автомобільне кільце на Соборному майдані, а вільні зони перетворити в локації для відпочинку

Нову схему руху не затверджувала патрульна поліція, проте після внесення правок і виправлення недоліків, правоохоронці дали "зелене світло" на реалізацію проєкту. У листопаді проєкт почали втілювати на головному майдані Житомира.

Водії неоднозначно зустріли нововведення і багато хто просив повернути старий варіант розмітки. А багатьом житомирянам навпаки - сподобалася ідея зі зменшенням "автомобільної" частини головного майдану міста.

За словами міського голови Житомира, за півроку під час використання нової розмітки кількість аварійних ситуацій на майдані значно зменшилася.



Але незважаючи на всі плюси від нової розмітки, влада прийняла рішення повернутися до старої. Причина – відсутність коштів, 300 мільйонів гривень на реалізацію реконструкцій, а також зовнішній вигляд майдану.
 

"Залишати до цього часу поки в нас немає фінансування дану схему на площі Соборній ми не бачимо за можливе. Вона (схема - ред.) може існувати, авто можуть вільно пересуватися, але зовнішній вигляд площі Соборної є не дуже гарним. Кількість тимчасових знаків, які там встановлено, огорожа тимчасова – це все не прикрашає центральну площу міста Житомира. Тому ми хочемо змінити. Це буде не зовсім стара схема, вона буде більш безпечна, ніж була до цього. І повернемося вже до цієї історії коли буде фінансування на цей проєкт", – розповів мер міста Сергій Сухомлин.




 
Поділитись

Новини по темі: