20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • 13 років в'язниці: полковника ЗСУ з Житомира визнали винним у державній зраді

13 років в'язниці: полковника ЗСУ з Житомира визнали винним у державній зраді

  • 8 квітня, 2020 11:01
Шевченківський районний суд Києва визнав винним у державній зраді та створенні терористичної групи житомирянина, полковника ЗСУ Івана Без'язикова.

"Встановлено, що військовослужбовець, перебуваючи у полоні з 25 серпня 2014 року на непідконтрольній українській владі території у Донецьку, вступив до складу розвідувального управління незаконного збройного формування РФ та займав посаду так званого заступника начальника 1-го відділу з аналітичної роботи", – інформує Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що цей підрозділ "ДНР" був створений та контролювався службовими особами Збройних сил Росії, ФСБ РФ та представниками влади країни-окупанта на непідконтрольній території Донецької області.

Як заявляє Офіс генпрокурора, в суді доведено, що полковник збирав розвідувальну інформацію про пересування сил та засобів українських військових підрозділів, задіяних у проведенні антитерористичної операції на сході України, допитах інших полонених українських військовослужбовців та виконував ще низку злочинних функцій. Він діяв умисно і усвідомлював, що така діяльність завдасть шкоди державній безпеці України.

Без'язикову призначили покарання – 13 років позбавлення волі із позбавленням військового звання.

Як повідомляв "Журнал Житомира", полковник Збройних сил України Іван Без'язиков був затриманий за підозрою у співпраці з так званою "ДНР". Іван Без'язиков народився в 1971 році в Житомирі. Служив у складі 8-го армійського корпусу на посаді начальника розвідки, 16 серпня 2014 року під час виконання завдання під Степанівкою він потрапив в полон до бойовиків і лише 5 липня 2016 року його змогли звільнити. За інформацією СБУ, звільнений з полону житомирський полковник Іван Без'язиков співпрацював з розвідувальними структурами бойовиків і неодноразово виїжджав в Російську Федерацію.
Поділитись

Новини по темі: