29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Засоби захисту та апарати ШВЛ: як великий бізнес допомагає житомирським медикам боротися з коронавірусом. ФОТО

Засоби захисту та апарати ШВЛ: як великий бізнес допомагає житомирським медикам боротися з коронавірусом. ФОТО

  • 2 квітня, 2020 17:04
Великі компанії продовжують допомагати медичним працівникам та лікарням Житомира. Так, ПриватБанк в рамках програми «Дихай! Разом проти коронавірусу» передав міській лікарні №1 медичне обладнання вартістю понад 700 тис. грн.

«1 дефібрилятор, 2 кардіографа та 10 пульсоксиметрів на суму понад 782 тисячі гривень отримала сьогодні Лікарня №1 від Благодійного фонду ПриватБанк. Домовилися, що частину обладнання передамо на Лікарню №2», – повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

  

У АТ «Житомиробленерго» виділили 800 тис. грн для придбання апарату ШВЛ, який передали на потреби обласної клінічної лікарні.
 

«Завдяки апарату штучної вентиляції легень зможемо рятувати при потребі десятки життів жителів області. Наша лікарня є високоспеціалізованим медичним закладом, тому техніка матиме безпосередньо цільове використання», – наголосив головний лікар обласної клінічної лікарні імені Гербачевського Богдан Леськів.




Компанія «Житомиргаз» спрямувала 1 млн грн на допомогу медзакладам. Для медичних працівників області вже на півмільйона гривень передали близько 3000 одиниць засобів індивідуального захисту. 

За решту коштів придбали апарат штучної вентиляції легень. Очікується, що апарат доставлять в область у другій половині квітня.

«Нашими спільним зусиллям можна побороти коронавірус. Закликаємо свідомий бізнес долучатися до допомоги медикам. Ми придбали апарат штучної вентиляції легень та засоби індивідуального захисту для медиків за кошти підприємства. Розуміємо, що для підприємців непрості зараз часи, але, щоб життя йшло далі, потрібно об’єднувати зусилля та допомагати лікарям», – зазначають представники «Житомиргаза».





Поділитись

Новини по темі: