29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • ОДА показала, як ремонтують і будують дороги в північному передмісті Житомира. ФОТО

ОДА показала, як ремонтують і будують дороги в північному передмісті Житомира. ФОТО

  • 12 березня, 2020 18:01
В північному передмісті продовжується розширення траси М-06 та почався капітальний ремонт автомобільної траси М-21 Житомир – Виступовичі. 12 березня Житомирська ОДА запросила журналістів, щоб показати, як відбувається ремонт міжнародних доріг.

«Ці дороги дуже важливі для області, адже М-21 – це міжнародна дорога, а М-06 – будівництво об’їзної навколо Житомира. Абсолютно змінився підхід до ремонту доріг, спрямовуємо зусилля на капітальну реконструкцію доріг, а не на виконання ямкового ремонту», – сказав голова ОДА Віталій Бунечко.

Загалом у 2020 році в Житомирській області планують відремонтувати 196,33 км доріг. На це передбачено 1 млрд 942,7 млн грн.

Як повідомлялося, у червні 2019 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала договір з підрядною організацією – ПП «Автомагістраль» на поточний середній ремонт автодороги державного значення М-21. На ремонт ділянки протяжністю 15 км витратять майже 155 млн грн - по 10,3 млн за кожен кілометр.

Житомирська об'їзна дорога буде розширена з двох до чотирьох смуг. Протяжність дороги складе 22,5 км. Фінансування проекту здійснюється за кошти Європейського банку реконструкції й розвитку, а також Європейського інвестиційного банку. Вартість робіт складає близько 42 млн євро, підрядником виступає китайська компанія «Sinohydro Corporation Limited», яка приступила до робіт у 2018 році.



















Поділитись

Новини по темі: