18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Гройсман у рамках робочого візиту оглянув реконструкцію житомирської об'їзної. ФОТОРЕПОРТАЖ

Гройсман у рамках робочого візиту оглянув реконструкцію житомирської об'їзної. ФОТОРЕПОРТАЖ

  • 3 липня, 2019 12:48
У рамках робочої поїздки до Житомирської області Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман оглянув процес реконструкції масштабного дорожнього об’єкту – Північного обходу Житомира.

Про це «Журнал Житомира» інформує прес-служба Житомирської ОДА.
 

«Це міжнародна траса з великою пропускною здатністю чи потребою, значний транспортний потік. Цю ділянку – Північний обхід – ми розширюємо на чотири полоси. Це відповідний рівень безпеки та пропускної спроможності, розвантаження міста Житомир. Фактично це – поєднання міжнародних коридорів через виконання ось таких інфраструктурних проектів. Вже наступного року влітку цей проект буде зданий в експлуатацію. Цьогоріч Житомирщина отримала більше 2 млрд на будівництво та утримання доріг», – зазначив Володимир Гройсман.


Фінансування реконструкції об’їзної дороги забезпечили міжнародні партнери – Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції і розвитку. За планом у червні 2020 року тут має проходити фактично нова дорога – 4 смуги, 4 дворівневі розв’язки, 3 залізничні переходи. Покриття – цементобетон, який виготовляється в Україні. Після здачі ділянки в експлуатацію тут ще два роки ретельно перевірятимуть стан полотна.

Прем’єр-Міністр акцентував на тому, що це не єдиний коридор, який будується сьогодні в Україні. Лише за 2017-2018 роки в Україні побудували майже 7 тисяч км доріг, а це дорівнює кількості збудованих магістралей за попередні 10 років. Обсяг фінансування робіт збільшувався з року в рік.

«Цього року ми збільшили видатки на будівництво доріг – це 56 млрд грн, яка є рекордною безпрецедентною цифрою. Адже у наших планах – об’єднати всі обласні центри гарними, якісними та безпечними дорогами. І ви бачите – розширення, розділення полос, острови безпеки – це все входить до якості безпеки доріг. Друге – це дороги між районними центрами, де теж їздять люди. Ініціюватимемо нову стратегію для будівництва і цих доріг. Розпочали будувати дороги і будемо посилювати цю роботу», – акцентував Глава Уряду.

Нагадаємо, реконструкцію Північного обходу або автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп на ділянці км 129+600-км 151+730 (обхід м. Житомира) розпочала китайська компанія-підрядник «Sinohydro Corporation Limited» у 2018 році. Вартість реконструкції складе понад 42 млн євро.
































 
Поділитись

Новини по темі: