20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Дезінфекція транспорту та заборона масових заходів: як у Житомирі запобігатимуть поширенню коронавірусу

Дезінфекція транспорту та заборона масових заходів: як у Житомирі запобігатимуть поширенню коронавірусу

  • 4 березня, 2020 16:12
Виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив профілактичний та протиепідемічний план дій щодо запобігання занесенню і поширенню коронавірусу.

Так, з резервного фонду виділять 2 млн 537 тис грн на закупівлю медичного обладнання та засобів захисту, а також для проведення інформаційної роботи.
 

"За ці кошти придбаємо 50000 респіраторів ступеню захисту FFPЗ, костюми біозахисту та швидкі тести на грип, а також апарат штучної вентиляції легень", – пояснив міський голова Сергій Сухомлин.


Діти з ознаками захворювання не будуть допускатися до дитсадків, шкіл, навчальних закладів. Також введена заборона проведення масових заходів у закритих приміщеннях.

Житомирянам рекомендовано обмежити відвідування кінотеатрів, театрів та інших закладів з масовим перебуванням людей.

Від сьогодні у Житомирі почнуть дезінфікувати громадський транспорт. 
 

"Посилюємо контроль. Створена мобільна група, яка без попередження перевірятиме, чи виконуються ці заходи належним чином в навчальних закладах, закладах культури, на комунальних підприємствах", – додав мера Житомира.


Також створено Оперативний штаб з питань запобігання занесенню і поширенню COVID-19 серед населення Житомирської міської ОТГ. Оперативний штаб очолив міський голова.

Як повідомляв "Журнал Житомира", 3 березня в Україні повідомили про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом.
Поділитись

Новини по темі: