26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • У сусідній області стріляли в активістів з Житомирщини, які фіксували викиди в річку

У сусідній області стріляли в активістів з Житомирщини, які фіксували викиди в річку

  • 2 березня, 2020 12:31
У селищі Понінка, що на Хмельниччині, невідомі особи відкрили вогонь по жителям Першотравенська Житомирської області, яка приїхали зафіксувати викиди в річку місцевим підприємством. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат з Житомирської області Дмитро Костюк. Інцидент стався у ніч на 1 березня.
 

"В мешканців Першотравенська, які вночі приїхали фіксувати черговий скид Понінківської фабрики, СТРІЛЯЛИ!", – написав нардеп.


З приводу події активісти звернулися до поліції.
 

"1 березня до Баранівського відділення поліції Житомирщини надійшло звернення жителів смт. Першотравенська щодо подій уночі на березі річки Хомора. За словами заявників, під час фіксації ними забруднення водойми вони чули постріл, а згодом знайшли гільзу", - повідомляє ГУ Нацполіції Житомирської області.


Попередньо відомо, що кілька жителів селища Першотравенська уночі з 29 лютого на 1 березня знаходились неподалік смт Понінка Полонського району Хмельницької області на березі річки Хомора з метою виявлення та фіксації фактів викиду шкідливих речовин у водойму місцевим підприємством.  

"Після проведення ними відеозйомки та повернення до свого автомобіля заявники почули постріл зі сторони транспортного засобу, що знаходився неподалік. Нині уся надана заявниками інформація перевіряється", - додають у поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 296 (Хуліганство) КК України.

Як повідомляв "Журнал Житомира", на території Баранівського району в 2016 році в зв'язку з забрудненням річок оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру. Пізніше стало відомо, що в забрудненні річок винен Понінківський картонно-паперовий комбінат в Хмельницькій області. У 2017 році ситуація з забрудненням повторилася. У липні 2018 року було оголошено, що Понінківська картонно-паперова фабрика проведе реконструкцію очисних споруд

У 2019 році у місті Новоград-Волинський провели віче, на яке прийшли понад 3 тисячі людей. Люди занепокоєні ситуацією на басейнах річках Хомора і Случ, в які регулярно здійснює скиди Понінківська картонно-паперова фабрика. 23 травня 2019 року депутати під час засідання сесії обласної ради проголосували про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Генерального прокурора України щодо загрозливої екологічної ситуації у басейні річок Хомора та Случ. 17 лютого відбулася нарада, під час якої обговорювали проблему забруднення річки Понінківською картонно-паперовою фабрикою.
Поділитись

Новини по темі: