26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Евакуйованих з Китаю українців везуть на Полтавщину: там місцеві влаштували акцію протесту. ФОТО

Евакуйованих з Китаю українців везуть на Полтавщину: там місцеві влаштували акцію протесту. ФОТО

  • 20 лютого, 2020 11:15
Українців та іноземних громадян, евакуйованих з Китаю, розмістять в медичному центрі Національної гвардії "Нові Санжари" в Полтавській області. Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ.

На борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp знаходяться 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. Всі вони разом з водіями автобусів будуть поміщені на 14-денну обсервацію в медичному центрі.

Міністерство підкреслило, що загрози здоров'ю громадян відсутні.
 

"Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алма-Ати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими", - повідомляє МВС.


Близько 9:40 літак з Китаю приземлився в аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, після чого він повинен відправитися в аеропорт "Харків". Звідти евакуйованих повезуть на автобусах в медичний центр в Полтавській області.



Тим часом мешканці селища міського типу Нові Санжари у Полтавській області протестують проти завезення до них евакуйованих із Китаю людей: перекрили дорогу й палили шини, а також вступили у сутички з поліцейськими.

МВС попередило, що всі спроби перешкоджати розміщенню евакуйованих громадян або їх обсервації будуть припинені Національною поліцією і Національною гвардією відповідно до вимог закону та рішенням урядового штабу.

Поділитись

Новини по темі: