25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Підприємство не повертає Житомиру землі вартістю 750 млн грн: прокуратура подала позов до суду

Підприємство не повертає Житомиру землі вартістю 750 млн грн: прокуратура подала позов до суду

  • 21 січня, 2020 13:27
У Житомирі прокуратура вимагає повернути земельну ділянку площею 20 га і вартістю 753 млн грн, що знаходиться у межах міста. Про це «ЖЖ» повідомила пресслужба прокуратури області.

«Житомирською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов про зобов’язання товариства з обмеженою відповідальністю звільнити земельну ділянку площею 20 га вартістю 753 млн грн, що на околиці міста, та повернути територіальній громаді», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що у 2008 році Житомирська міська рада уклала з товариством з обмеженою відповідальністю договір оренди земельної ділянки комунальної власності із земель промисловості площею 20,3 га в межах міста Житомира строком на 5 років.

Після закінчення строку дії договору товариство земельну ділянку у володіння територіальної громади міста не повернуло, натомість продовжує безпідставно нею користуватися.

Наразі заявлений місцевою прокуратурою позов прийнятий до провадження Господарським судом Житомирської області.

Як передає сайт Житомир інфо, мова йде про земельну ділянку, яка розташована в районі колишнього «Льонокомбінату». Близько 20 га у промисловій зоні міста свого часу отримало в оренду одне з підприємств, яке наразі є недіючим. З 2008 року вже кілька разів юридична особа змінювала назву.
Поділитись

Новини по темі: