25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Місцеві жителі перемогли і зупинили будівництво АЗС «UPG» в жилому мікрорайоні. ФОТО. ВІДЕО

Місцеві жителі перемогли і зупинили будівництво АЗС «UPG» в жилому мікрорайоні. ФОТО. ВІДЕО

  • 21 грудня, 2019 16:05
  • 1
Сьогодні в суботу, 21 грудня, виконком Житомирської міськради прийняв рішення зупинити будівництво АЗС «UPG». Це рішення підтримали всі 7 членів виконавчого комітету - одноголосно.

Місцеві жителі, отримавши підписане рішення виконавчого комітету, поїхали на місце будівництва встановлювати перегороджують бетонні блоки, які фізично заблокують незаконне будівництво АЗС, повідомляє FreshNews з місця подій.

Однак, вже на місці відбулися зіткнення між жителями району і так званими охоронцями. На місце була викликана поліція.
 


Як з'ясувалося, компанія «UPG» не проводила ні екологічну експертизу (згідно з вимогами старого законодавства), ні оцінку впливу на навколишнє середовище (згідно з новим законом, прийнятим в 2017-му році).

Крім того, компанія не погодила в Житомирській міськраді схему проїзду і виїзду великогабаритної будівельної техніки, що здійснює будівельні роботи. Схема проїзду, яку компанія надала і погодила в Управлінні патрульної поліції, не відповідала дійсності.

На підставі цих, і інших порушень, 18 грудня ДАБІ (державна архітектурно-будівельна інспекція) видала припис про негайне зупинення будівництва.

Цей припис було відправлено в департамент містобудування Житомирської міськради, однак співробітник департаменту з незрозумілих причин відмовився його приймати, і воно було відправлено до міської ради поштою (рекомендованим листом), що значно збільшувало терміни, до 14 днів.

Незважаючи на офіційну заборону контролюючих органів, будівництво тривало до цих пір, і дуже активно - навіть вночі.

Днем раніше, в п'ятницю, 20 грудня, ініціативна група жителів, журналісти і радник мера Олександр Черняхович виїхали на місце будівництва. Навіть увечері, після 20:00, роботи активно тривали.

Охоронці ТОВ «Армада 11» не пропустили на територію будівництва нікого, ні представників влади, ні журналістів, ні поліцію. Припис про те, що будівництво має бути зупинено негайно, співробітники «UPG» отримати, а тим більше виконати, відмовилися.


Житомир зупинили будівництво АЗС UPG


Житомир зупинили будівництво АЗС UPG


Житомир зупинили будівництво АЗС UPG
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Aleks Venglovsky
29 грудня, 2019 17:35:05

Я там проезжал вчера и, по моему , заправка уже работает полным ходом! О чем статья?