18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Офісний центр на Київській продовжать будувати після укріплення прилеглих будинків

Офісний центр на Київській продовжать будувати після укріплення прилеглих будинків

  • 9 грудня, 2019 15:49
Стара будівля колишнього радіовузла по вулиці Київській У Житомирі менш ніж за два роки мала перетвориться на торговельно-офісний центр із сучасним дизайном Про це говорили ще у 2017 році. Але сьогодні, 9 грудня 2019 року, замість сучасного бізнес-центру видно лише будівельний майданчик і техніку.

За словами радника міського голови Олександра Черняховича, будинок, який знаходиться поруч, дав тріщину, тому міська рада поставила умови перед забудовником: будівництво семиповерхового торговельно-офісного центру розпочнеться тільки після укріплення фундаменту сусіднього будинку, передає Житомир інфо.
 

«‎Була проблема і вона досі не вирішена. Коли почалися підготовчі роботи, виникла проблема у ґрунтах, тому будинки, які на плавунах стоять, десь дали осадку і тріщини. Там поставили маяки, вони трохи «‎гуляють»: то розширюються, то звужуються. Тому у нас була домовленість - поки не укріпляться ці будинки, ніякі роботи вони починати не будуть. Спочатку укріплюємо будинки, заспокоюємо мешканців, а потім будемо будувати. Я у п’ятницю спілкувався з власниками й тільки що він мені зателефонував, казав, що сьогодні входить остання сума передоплати по укріпленню цих будинків. Тобто, сьогодні вони перерахують кошти, завтра вони будуть на рахунку (підрядної організації) і до Нового року роботи розпочнуться по укріпленню цих будинків»‎, - розповідає радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.


Також у міській раді роз'яснили, яким чином має укріплюватися будинок.

«‎Приїжджає спеціальна бурова машина, яка робить отвори, заливається спеціальна суміш, яка укріплює фундамент. Там проблема не у будинку, не в коробці, а в фундаменті. Тому потрібно його спочатку укріпити, потім будемо робити заміри, ставити маяки та дивитися, що вийде»‎, - говорить Олександр Черняхович.

Представник інвестора підтвердив, що вони погодились на такі умови.
 

«Зараз я з фахівцями був на обстеженні сусіднього будинку Київська, 50. Тріщини там дійсно мають місце, остаточну причину ніхто точно не скаже. Ми два рази обстеження замовляли в НДІ проєкт реконструкції й двічі вони відповіли, що, можливо, це будівництво спричинило, а можливо вивід техногенних вод, комунікацій, а можливо те, що трамвай поруч їздить, тобто точно ніхто не скаже причину. Враховуючи, що така ситуація вже є, зрозуміло, що напризволяще людей не можливо кинути, то ми взяли на себе організацію та фінансування укріплення фундаменту. Обійшлося нам це майже в 2 млн грн»‎, - розповів представник інвестора Андрій.


Також він додав, що побудувати сам бізнес-центр планують до осені 2020 року.

Як повідомляв «Журнал Житомира», в грудні 2017 року з'явилася інформація, що в центрі Житомира побудують семиповерховий торговельно-офісний центр в стилі біо-тек.



Поділитись

Новини по темі: