24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомиряни платитимуть в маршрутках 7 грн, в тролейбусах - 5: влітку проїзд ще подорожчає. ОНОВЛЕНО

Житомиряни платитимуть в маршрутках 7 грн, в тролейбусах - 5: влітку проїзд ще подорожчає. ОНОВЛЕНО

  • 5 грудня, 2019 11:11
  • 1
Виконком погодив підвищення вартості проїзду в громадському транспорті з 10 січня 2020 року та впровадження єдиного квитка у місті Житомирі.

Питання розглядалися на черговому засіданні міськвиконкому 5 грудня, передає Житомир інфо.

Пропонується з 10 січня 2020 року встановити вартість проїзду в маршрутних автобусах, в тому числі комунальних: готівкою – 7 грн, безготівково чи «Карткою житомирянина» - 6 грн. Для пенсіонерів зберігається пільговий час в маршрутках з 10:00 до 16:00, оплата готівкою становитиме 3 грн, «Карткою житомирянина» - безкоштовно. Для учнів на період навчального року з 6:00 до 20:00 вартість проїзду в міських автобусах – 3 грн.

Вартість проїзду в трамваях та тролейбусах при розрахунках готівкою становитиме 5 грн, безготівково – 4 грн. Пенсіонери будуть їздити в електротранспорті безкоштовно до 1 березня 2020 року, а потім безкоштовний проїзд буде лише за «Карткою житомирянина», без неї доведеться платити 3 грн.

У разі відсутності (несправності) в транспортному засобі обладнання автоматизованої системи оплати проїзду (валідатора) вартість квитка складатиме 3 грн.

Вартість проїзду в міському електротранспорті у нічний час(з 23:00 до 06:00) встановлено у розмірі 10 грн. Пересадку між нічними маршрутами впродовж 30 хвилин з моменту купівлі (реєстрації) квитка буде безоплатною.

На виконкомі також показали плани другого етапу підвищення вартості проїзду з 1 червня 2020 року: готівкою в автобусах треба буде платити 10 грн, в електротранспорті – 8 грн; безготівково в автобусах – 8 грн, в електротранспорті – 6 грн; при розрахунку «Карткою житомирянина» в автобусах – 6 грн, в електротранспорті – 5 грн. Для пенсіонерів та учнів передбачені лише розрахунки «Карткою житомирянина» - 3 грн в автобусах, тролейбусах та трамваях.

На думку місцевої влади, це стимулюватиме людей до безготівкової оплати проїзду. Мер Житомира запевнив, що новий тариф введуть тільки після встановлення валідаторів.

«Я особисто не голосуватиму за новий тариф, якщо не отримаю підтвердження щодо пільгового перевезення усіх пільговиків, у тому числі інвалідів ІІ групи. Закласти гроші в бюджет ми зможемо на сесії 18 грудня, а тариф приймаємо сьогодні», - зауважив Сухомлин.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Антон Сапетін
8 грудня, 2019 19:19:08

Так, за все потрібно платити, але на скільки нові тарифи обгрунтовані, чи справедливі, де розрахунки? Чому за 1 км потрібно платити стільки ж як за 10 км ?