19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі запрацювали окремі групи поліції, що боротимуться з домашнім насильством. ФОТО

У Житомирі запрацювали окремі групи поліції, що боротимуться з домашнім насильством. ФОТО

  • 25 листопада, 2019 15:49
У Житомирі офіційно запрацювали дві мобільні групи поліції з протидії домашньому насильству. До складу групи входять поліцейські, які несуть службу у цілодобовому режимі.

Про це "Журналу Житомира" повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області.

У тестовому режимі мобільні групи поліції уже працювали в Житомирі з 17 вересня по сьогоднішній день. У результаті правоохоронці відреагували на 369 викликів та склали 132 протоколи про адміністративні правопорушення. Відносно осіб, які вчинили домашнє насильство, винесено 55 термінових заборонних приписів, а також за одним фактом вчинення домашнього насильства розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
 

"Відтепер же ці групи працюватимуть постійно. Поліцейські, які увійшли до їх складу, пройшли відповідні навчання. Вони забезпечені кабінетами на базі Житомирського відділу поліції  (Новий бульвар, 1), обладнаними робочими місцями та необхідним інвентарем. Сюди громадяни можуть безпосередньо звертатись у разі необхідності у будь-який час доби. Також мобільні групи мають автомобілі зі спеціальними логотипами, оснащені радіостанціями, світлозвуковою сигналізацією, автомобільними відеореєстраторами, аптечками, вогнегасниками, термоковдрами, термопринтерами", - презентував матеріальне забезпечення Артем Лисогор, заступник начальника ГУНП в Житомирській області.


Основними функціями поліцейських з протидії домашньому насильству є:
 
  • своєчасне реагування на такі факти;
  • приймання від постраждалих відповідних заяв та повідомлень;
  • ужиття заходів для припинення домашнього насильства та надання допомоги постраждалим особам;
  • інформування постраждалих осіб про їхні права, заходи і соціальні послуги, якими вони можуть скористатися;
  • винесення термінових заборонних приписів стосовно кривдників та інші завдання.
 

"Ми рекомендуємо постраждалим особам або їх представникам не боятися і обов’язково писати заяви про вчинені відносно них протиправні дії. Адже свідоме замовчування фактів домашнього насильства, а також недбалість у ставленні до власної безпеки можуть у подальшому призвести до погіршення ситуації і загалом становити загрозу життю та здоров’ю", - підсумував заступник начальника ГУНП.


Допомога постраждалим від домашнього насильства доступна за телефоном Національної "гарячої лінії" 0-800-500-335 або коротким номером 116-123 (цілодобово та безкоштовно з мобільних телефонів).









ФОТО: ГУНП
Поділитись

Новини по темі: