23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Сухомлин пояснив, чому в Житомирі досі не почали будувати сміттєпереробний завод

Сухомлин пояснив, чому в Житомирі досі не почали будувати сміттєпереробний завод

  • 13 листопада, 2019 8:56
Хорватській фірмі «Tehnix», яка має будувати сміттєпереробний завод у Житомирі, вже оплатили вартість обладнання й конструкцій. Також фірма пройшла всі погодження та має всю необхідну документацію для початку робіт.

Проте, компанія вагається, чи варто починати будівництво у цьому році, адже до зими та погіршення погодних умов залишилися лічені тижні. Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав в програмі «Тема дня» на Житомир інфо.
 

«Вони (фірма, яка займається будівництвом, - ред.) пройшли погодження в Міністерстві екології декілька місяців (тому), зібрали всю необхідну документацію, подали декларацію на початок робіт. Зараз в них зроблена передплата за обладнання і будівельні конструкції, але вони вирішують, чи зараз починати будівництво, бо будівництво взимку коштує набагато більше, ніж починати з весни. За умовами, які голосувалися на сесії міської ради, у нас є два роки на будівництво цього об’єкту», - сказав Сухомлин.


Як повідомляв «Журнал Житомира», завод збираються збудувати на околиці Житомира. 26 липня 2018 року під час сесії міської ради ТОВ «МС Соціальний Проект» отримало дозвіл на розробку проекту землеустрою по відведенню 5 га землі на провулку Складському, 20. 8 листопада 2018 року депутати міської ради передали компанії цю земельну ділянку в оренду на 20 років. У квітні 2018 року мер Житомира, депутати міської ради та представники приміських ОТГ їздили до Словенії, щоб подивитися, як там працюють сміттєпереробні підприємства.
Поділитись

Новини по темі: