19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У лісі на Житомирщині застрелили адвоката підозрюваного в організації вбивства ексдепутата РФ

У лісі на Житомирщині застрелили адвоката підозрюваного в організації вбивства ексдепутата РФ

  • 11 листопада, 2019 9:04
У Житомирській області 10 листопада під час полюванння вбили Святослава Пархоменка, який був адвокатом та захищав підозрюваного в організації вбивства ексдепутата Держаної думи Росії Дениса Вороненкова.

Про вбивство у лісовому масиві на межі Коростишівського та Радомишльського районів повідомляє ГУ Нацполіції Житомирщини.

Попередньо встановлено, що між єгерями та мисливцями-браконьєрами виник конфлікт з застосованням вогнепальної зброю. У результаті смертельну травму отримав 41-річний киянин, директор громадської організації.

«10 листопада у лісовому масиві на межі Коростишівського та Радомишльського районів під час полювання виник конфлікт між єгерями та мисливцями. У результаті смертельне вогнепальне поранення отримав директор громадської організації «Радомишльські мисливці», ще одного чоловіка з тяжким пораненням госпіталізовано», — повідомляє поліція.

Попередня кваліфікація інциденту - ст. 15 (замах на злочин), ст.115 (умисне вбивство) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

У поліції імені загиблого не розкривають, проте згідно із даними з відкритих джерел, директором «Радомишльських мисливців» був адвокат Святослав Пархоменко. Загибель адвоката підтвердив інший захисник у справі про вбивство Вороненкова Владислав Добош.


 


Убивство Вороненкова


Вороненкова застрелили в центрі Києва 23 березня 2017 року. Убивця, українець Павло Паршев був поранений охоронцем російського ексдепутата і згодом помер від поранень у лікарні. Колишній депутат від Комуністичної партії РФ у 2016 році разом із дружиною Марією Максаковою переїхав у Київ і отримав громадянство України. У жовтні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовник вбивства – колишній цивільний чоловік Марії Максакової Володимир Тюрін. У березні 2018 року він був оголошений у розшук. Наприкінці жовтня у Харкові сталася стрілянина. Загиблий виявився свідком у справі про вбивство Вороненкова.
Поділитись

Новини по темі: