19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Турецька компанія хоче побудувати у Житомирській області сонячну електростанцію

  • 6 листопада, 2019 12:28
У Житомирській області турецька компанія має намір побудувати сонячну електростнацію потужністю 5 МВт. Вона буде розміщена у Брониківській об’єднаній територіальній громаді.

Меморандум про співпрацю із турецькою компанією MNG щодо будівництва СЕС підписав 6 листопада голова ОДА Віталій Бунечко.
 

«Ми готові максимально сприяти роботі інвесторів в області. Меморандум, який підписуємо сьогодні, і є тією гарантією всебічного сприяння та допомоги. Вдячні, що починаєте свою інвестиційну діяльність на Житомирщині. Переконаний, що майбутня сонячна електростанція стане першим, проте не єдиним проєктом вашої компанії у нас в області», – сказав Віталій Бунечко.


В рамках проєкту планується створення біля 20 нових робочих місць, а також розвиток соціальної сфери, розбудови, відновленню та розширенню мережі інфраструктурних об’єктів Брониківської ОТГ.

До будівництва станції планують приступити вже у квітні 2020 року. Вартість реалізації проєкту – близько 5 млн дол. США. За словами представників компанії MNG, будівництво такої сонячної електростанції – це початковий етап, загалом в Україні планують запустити близько 200 МВт.

Поділитись

Новини по темі: