19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Серіал «Слов'яни» залишив після зйомок у Денишах зруйновані декорації. ФОТО

  • 6 листопада, 2019 8:59
На скелястих берегах села Дениші, що у Житомирському районі, завершили зйомки серіалу "Слов'яни". Під час зйомок були побудовані численні декорації, які планували використовувати як локації для туристів

Проте, для фінальної сцени серіалу декорації зруйнували. Після завершення зйомок залишки конструкцій та будівельне сміття залишилося на берегах Тетерева. 

Скелелази, які вже давно облюбували це місце, говорять, що залишене сміття "кіношниками" аж ніяк не сприяє розвитку туризму, а навпаки - заважає займатися скелелазінням.
 

"Денеши это теперь не чистое уютное место. К сожалению. Предсказуемо. Можно ли считать соженные декорации красивыми? Допустимо ли использовать для "прибыльно го туризма" подпеленные бензопилой конструкции, разрушенные "для финала съёмок"? Возможно ли считать, что природа природного гранитного каньена брошена заваленой жжоными досками, опилками, гнилыми шкурами животных, ржавыми но острыми скобами, гвоздями!? А монтажная пена! Копоть, краска на скалах гордости украинского туризма и скалолазания? Загаженные самые простые и значит самые популярные спортивные маршруты. Какой нахрен объект туризма.!? Какие наыик экскурсии!? По мусорке?", - пише в соцмережі Сергій Ковальов.



 
На ситуацію відреагувала знімальна група серіала. На сторінці "Слов'яни / The Slavs 12-episode TV series" у Facebook розмістили допис, у якому пояснюється, що локації з декораціями не є покинутими та їх спеціально зруйнували для фінальних сцен серіалу.
 

"По-перше, об’єкт поблизу села Дениші не є покинутим і занедбаним – про це свідчить хоча б те, що на цій території досі є наша охорона. Наразі вирішується питання щодо якнайшвидшого перенесення всіх декорацій серіалу «Слов’яни» в інше місце, спеціально відведене для створення музею під відкритим небом. Про хід цього процесу ми регулярно інформуємо громадськість у соцмережах та ЗМІ.

По-друге, нашої знімальної групи у Денишах немає з 23 жовтня 2019 року, тож якщо на локації збільшується кількість сміття – запитання, звідки воно береться, варто ставити аж ніяк не нам. Не зважаючи на охорону, цю місцевість відвідують сотні людей, яким ми не можемо заборонити її відвідувати, та й не маємо наміру це забороняти.

По-третє, "зруйнований" стан декорацій на фотографіях, які старанно поширюють деякі активісти, обумовлений сюжетом: у фільмі ви побачите поселення, історію якого знімали в Денишах, не лише гарним і квітучим, а й у стані занепаду. Саме ці сцени фільмували наприкінці знімального процесу.

Ми вдячні всім небайдужим за пильність і відповідальне ставлення до навколишнього середовища: ваші повідомлення "з місця подій" допоможуть якомога швидше вирішити ті проблеми, у розв’язанні яких ми – наголошуємо – зацікавлені не менше", - йдеться у дописі.


Як повідомляв "Журнал Житомира", біля села Дениші проходили зйомки українсько-словацького серіалу "Слов'яни", заснованого на слов'янській міфології. Про те, як знімають серіал в житомирських лісах, читайте за посиланням.









Поділитись

Новини по темі: