26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Боротьба за церкву: на Житомирщині віряни двох конфесій не можуть поділити храм. ФОТО

Боротьба за церкву: на Житомирщині віряни двох конфесій не можуть поділити храм. ФОТО

  • 4 листопада, 2019 9:52
У селі Калинівка Житомирського району 3 листопада стався конфлікт біля місцевої церкви. Громада села проголосувала за перехід до Православної церкви України (ПЦУ), але люди не можуть потрапити у храм, бо там забарикадувалися близько десяти представників Московського патріархату.

На місце події викликали поліцію, передає Житомир інфо.
 

«Громада, яка ще в березні цього року провела збори про перехід в Православну церкву України, до цього часу не може зайти у свій храм. І були повідомлення в поліцію, в СБУ, в інші органи, в Житомирську ОДА, сьогодні люди прийшли, щоб зайти в свій храм. Близько десяти представників Московського патріархату закрилися всередині й не пускають людей в храм», - розповів секретар Житомирської єпархії ПЦУ протоієрей Павло.


Він також пояснив, що сталася сутичка, коли місцеві жителі відтісняли «людей на підпитку», які блокували вхід до церкви

В головному управління Нацполіції в Житомирській області підтвердили інформацію про конфлікт біля церкви.

«Надійшло повідомлення про конфлікт між прихожанами у селі Калинівка Житомирського району. За наявною інформацією, громада проголосувала за перехід до ПЦУ і сьогодні планували провести інвентаризацію наявних у храмі цінностей, але їм перешкоджали. На даний час поліція працює на місці, забезпечує правопорядок і сприяє врегулюванню конфлікту цивілізованим шляхом», - повідомила речниця ГУНП Алла Ващенко.











ФОТО: Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі: