18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Щеплення від дифтерії і правця: в лікарнях Житомирської області є понад 120000 вакцин

Щеплення від дифтерії і правця: в лікарнях Житомирської області є понад 120000 вакцин

  • 29 жовтня, 2019 11:56
У Житомирській області є запас вакцин проти дифтерії – понад 125 тисяч доз різних вакцин як для дітей, так і дорослих. Крім цього, на Житомирщині зберігається 6 флаконів дифтерійного антитоксину, які надійшли нещодавно від ВООЗ.

Про це повідомив заступник начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський.

За його словами, наразі в області наявні 52750 доз вакцини АКДП (вакцини з кашлюковим компонентом для дітей), 6600 доз АДП (вакцини з анатоксином дифтерійно-правцевим для дітей) та 66500 доз АДП-М (вакцини з анатоксином дифтерійно-правцевим зі зменшеним вмістом антигену дітям після 16 років та дорослим).
 

«Також на зберіганні на Базі спецмедпостачання зберігається 6 флаконів дифтерійного антитоксину, які отримала Житомирщина в рамках гуманітарної допомоги від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Дифтерійний антитоксин використовується для лікування та вводиться при підозрі захворювання людини на дифтерію. Кількість флаконів, які потрібно буде ввести, залежить від ступеня тяжкості хвороби», – зазначив Сергій Березовський.


Нагадаємо, що дифтерія – це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом та призводить до запалення переважно слизових оболонок ротоглотки, загальною інтоксикацією й ураженням серцево-судинної та нервової систем.

Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень є вакцинація дітей, згідно з Календарем профілактичних щеплень, і ревакцинація дорослих (кожні 10 років). Завдяки щепленню в організмі створюється антитоксичний імунітет проти дифтерії (правця), наявність якого практично ліквідує небезпеку розвитку важких форм дифтерії та допомагає зменшити захворюваність.
Поділитись

Новини по темі: