17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі під Тетеревом прокладають нову водопровідну трубу. ФОТО

У Житомирі під Тетеревом прокладають нову водопровідну трубу. ФОТО

  • 24 жовтня, 2019 8:39
Комунальне підприємство «Житомирводоканал» продовжує масштабні роботи з оновлення водомережі міста за кредитні кошти Світового банку. 

Як повідомляє Житомир інфо, 23 жовтня працівники підприємства працювали на одній із найбільших ділянок, яка простягається від вулиці Чуднівської до Шевченка, і цього тижня приступили до реконструкції одного з дюкерних переходів - під річкою Тетерів.
 

«Згідно з даним проєктом, проводиться заміна 10 магістральних мереж. Обрано найбільш зношені мережі, на яких відбуваються часті пориви. Проєкт розбитий на чотири ділянки, ми знаходимося на другій ділянці, вона проходить від вулиці Чуднівської, через зарічанські землі, і до Шевченка. Її протяжність близько 3 кілометрів, тобто, вона одна з найбільших», - говорить інженер технічного нагляду КП «Житомирводоканал» Дмитро Ковальчук.


Зараз роботи проводяться на дюкерному переході через річку Тетерів з боку села Зарічани, який складається з двох ниток завдовжки 153 метри. На майданчику також присутній представник австрійської фірми, яка консультує житомирське підприємство щодо реалізації даного проєкту.
 

«Зараз ми затягуємо нову поліетиленову трубу в існуючу сталеву. Потім, коли буде закінчено процес затяжки, ми підключимо дві труби, які йдуть із села Зарічани, це буде першим кроком. Після цього ми будемо підключати трубу, яка йде по дюкерному переходу, до камери №12, яка знаходиться на протилежному березі. Тобто крок за кроком ми працюємо на цій ділянці. Подібним способом ми будемо виконувати роботи біля Монумента слави», - розповідає міжнародний інженер технічного нагляду Нікола Зрніч.


Також спеціалісти водоканалу зауважують, що через ремонтні роботи тиск води у мікрорайонах «Музикалка» та «Паперова фабрика» може знизитись, однак повного відключення не планують.

Роботи на другій ділянці планують завершити взимку 2020 року, включно з реконструкцією другого дюкерного переходу біля Монументу слави.

















ФОТО: Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі: