23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Завтра в Житомирі запустять котельні, які працюють на альтернативному паливі: газові зачекають

Завтра в Житомирі запустять котельні, які працюють на альтернативному паливі: газові зачекають

  • 9 жовтня, 2019 14:31
З 10 жовтня у Житомирі запустять 13 автономних котелень, які подають опалення до дошкільних навчальних закладів. Інші котельні, що працюють на газу, поки включати не будуть.

Про це в коментарі сайту Житомир інфо розповіли заступник мера Житомира Марія Місюрова і начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун.
 

«З 10 жовтня по рішенню виконавчого комітету буде запускатися 13 автономних котелень, які подають тепло до дошкільних закладів. Щодо шкіл – ми вже третій день моніторимо середню температуру в аудиторіях. Станом на 11 годину 9 жовтня вона становить 17,5 градусів. До прикладу, в ліцеї ЖДТУ, за свіжими даними, температура повітря становить 17 градусів. Звісно, це середній показник: у когось він нижчий, десь вищий, прохолодніше у спортзалах, актових залах, а в навчальних класах – близько 17 градусів, проте, маємо ще враховувати підвищення температури повітря і прогноз на найближчі дні», - розповіла Марія Місюрова.


Разом з тим, за її словами, до міської ради надходить чимало звернень та вже є петиції від населення міста з проханням не розпочинати опалювальний сезон 10 жовтня, оскільки ранній початок відіб’ється у платіжках, а люди хочуть зекономити.

Начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун також розповів, що у Житомирі всі котельні готові до старту опалювального сезону, але люди просять почекати.
 

«Усе як планували, але населення просить не вмикати, бо не хочуть платити лишнє і в квартирах температурний режим нормальний. Тож поки ведемо моніторинг по дитсадках і школах. Лікарні включені, 13 дитсадків мають свої котельні, які також 10 числа розпочнуть роботу. Решта – моніторимо ситуацію, дивимось прогноз: на найближчі дні має бути до 21 градуса тепла. Тому будемо залежно від зміни ситуації приймати рішення. Але офіційно опалювальний сезон в місті Житомирі розпочинається 10 числа і усі котельні, які використовують альтернативне паливо і не залежать від газу, будуть включені», - розповів Олександр Марцун.


Щодо шкіл, які мають централізоване опалення, Олександр Марцун зазначив, що якщо будуть листи від департаменту освіти – вмикатимуть опалення раніше.

Як повідомлялося, опалювальний сезон в Житомирі і міській об'єднаній територіальній громаді повинен початися 10 жовтня.
Поділитись

Новини по темі: