29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Українсько-білоруський форум в Житомирі: представники влади обох країн накреслили шляхи співпраці. ФОТО

Українсько-білоруський форум в Житомирі: представники влади обох країн накреслили шляхи співпраці. ФОТО

  • 3 жовтня, 2019 17:57
У рамках Другого форуму регіонів сьогодні, 3 жовтня, у Житомирі пройшла зустріч голів регіонів України та Республіки Білорусь. Під час заходу учасники підписали 3 угоди про партнерство між містами двох країн. Про це «ЖЖ» повідомляє пресслужба Житомирської облдержадміністрації.
 

«Висловлюю подяку за те, що надали можливість саме нашій області стати майданчиком для подальшого розвитку та поглиблення взаємовідносин між Україною та Республікою Білорусь. Впевнений, що наша робота під час Форуму буде високоефективною та стане початком нових взаємовигідних перспективних проєктів. За два дні ми презентуємо економічний потенціал регіонів України та Білорусі. А також напрацюємо нові ініціативи і форми економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні», – привітав учасників зустрічі голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


Керівник Житомирської області акцентував на економічних, культурних та історичних зв’язках. А також презентував делегаціям економічний потенціал Житомирщини.

Під час зустрічі керівники 5 міст із України та Республіки Білорусь підписали Угоди про партнерство, зокрема між Харковом і Мінськом, Тернополем і Гродно, Тернополем та Пінськом.

Участь у зустрічі взяв Заступник Прем’єр-міністра Республіки Білорусь Ігор Ляшенко, який наголосив на тому, що вони зацікавлені розвивати зв’язки з Україною серед галузей промисловості і сільського господарства.

Загалом участь у заході взяли представники з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України.

Вже завтра, 4 жовтня, до Житомира приїдуть президенти обох країн – Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко. Через приїзд поважних гостей у Житомирі перекриють декілька вулиць.

































Поділитись

Новини по темі: